Felszínes kompetitív irodai létből milyen szakterületre váltsak, ahol nem kell Z generációs nagypofájú egobajnokokkal/toxikus "haverokbulifanta" mentalitású extrovertáltakkal dolgozni és időskoromra is megbecsült ember lehetek?
33 vagyok és már ennyi idősen is látszik a hátránya az életkoromnak. Kivétel nélkül Z generációsokkal dolgozok együtt és eléggé látványos a kiközösítés. Az sem segít, hogy egyedül én vagyok introvertált, a céges buliktól, magánéletben turkálásoktól, közös programoktól rosszul vagyok. Emellett elég kompetitív a környezet és nemcsak az életkorom, de a hanyatló munkatempóm/szellemi képességem miatt is kilógok a sorból. Ráadásul tipik mindenkivel minden szuper munkahely míg én az utóbbi években elég sok személyes tragédiát átéltem és senkit nem érdekelt a lelkem. Ez pedig csak rosszabb lesz és elébe mennék a dolognak mielőtt kirúgnának.
Ezért olyan munkahelyet keresek ami nem irodai, mert tapasztalatom szerint ilyen helyeken (főleg fiatalok) mindenkinek szuper az élete. Nálunk is már potyognak a babák meg az esküvők miközben én sorra veszítem el a szeretteimet és barátnőm lassan 10 éve nincs.
Olyan munkakörre vagy szakmára gondoltam, ahol erős a sorstársi közösség érzése – hiszen mindenkinek megvan a maga keresztje –, és ahol idősebb korban sem válik az ember feleslegessé a kompetitív légkör miatt.
Szociális területre gondoltam (most it supportot végzek), de nem tudom mibe érdemes belevágni ami eleget tesz az elképzeléseimnek és van jövője is nem utolsó sorban férfiként? (mert ugye nővérke pl. nem lehetek)
Minden segítő (akár közvetett tanácsadót/szakembert ajánló) kommentet nagyon köszönök!
Mondjuk de, lehetsz ápoló.
Viszont valamiért az az érzésem, hogy a segítő szakma bármelyike, csak még mélyebbre tolna, hiszen jelenleg magad sem vagy jól.
#1: Nem is vágyom a bájcseverészésre, a fiatalos lendületre és az extrovertált munkahelyi kollektívákra szóval terelés helyett inkább a kérdésemre kellett volna egy adekvát választ adni!
Személyiségemhez és élethelyzetemhez illő munkakört/szakmát keresek!

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
"A Gauze-elv kimondja, hogy két azonos környezeti igényű faj nem élhet tartósan ugyanazon az élőhelyen." Na, de mi van akkor, ha pl. bőséges az adott forrás több fajnak is, pl. táplálékban, akkor miért kellene valamelyiknek otthagyni az élőhelyet?Ha...
Bármiféle versenyhelyzetnél az az első gondolatom, hogy jobb részt se venni, ha mindenki más jobban akarja mint én, inkább hagyom őket nyerni. Ugyanez a konfliktusoknál. Inkább ráhagyom a másikra. Veszekedés helyett inkább megszakítom a kapcsolatot. Hogyan...
Kompetitív játékban hogy ennyit számít az adott gép teljesítménye. Sokkal nagyobb előnybe kerül akinek nagyobb a felbontása, hiszen többet lát felülnézetből, belső nézetből pedig tisztábban, pontosabban látja ami távolabb van. Sokkal nagyobb előnybe kerül akinek...
Miért szálltak el ennyire a nők igényei?
Miért szégyellni való, ha én nem akarom azt, hogy mások kihívásokkal terheljenek, hogy feszegessék a határaimat és hogy kihozzák belőlem a maximumot? Vagy ha én nem akarok a kollégáimmal versenyezni a feladatokért? Miért számítok ettől lustának, rossz munkaerőnek?...
Persze mindenki versenyszellemű valamennyire, de bizonyos emberek, mint én is, extrém mértékben keresik és találják meg az alkalmat a versenyre, a nagy és kis dolgokban egyaránt. (Éveken át tartó ki tud jobb könyvet írni, vagy akár csak a ki ér át előbb a zebrán...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!