Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felszínes kompetitív irodai...

Felszínes kompetitív irodai létből milyen szakterületre váltsak, ahol nem kell Z generációs nagypofájú egobajnokokkal/toxikus "haverokbulifanta" mentalitású extrovertáltakkal dolgozni és időskoromra is megbecsült ember lehetek?

Figyelt kérdés

33 vagyok és már ennyi idősen is látszik a hátránya az életkoromnak. Kivétel nélkül Z generációsokkal dolgozok együtt és eléggé látványos a kiközösítés. Az sem segít, hogy egyedül én vagyok introvertált, a céges buliktól, magánéletben turkálásoktól, közös programoktól rosszul vagyok. Emellett elég kompetitív a környezet és nemcsak az életkorom, de a hanyatló munkatempóm/szellemi képességem miatt is kilógok a sorból. Ráadásul tipik mindenkivel minden szuper munkahely míg én az utóbbi években elég sok személyes tragédiát átéltem és senkit nem érdekelt a lelkem. Ez pedig csak rosszabb lesz és elébe mennék a dolognak mielőtt kirúgnának.

Ezért olyan munkahelyet keresek ami nem irodai, mert tapasztalatom szerint ilyen helyeken (főleg fiatalok) mindenkinek szuper az élete. Nálunk is már potyognak a babák meg az esküvők miközben én sorra veszítem el a szeretteimet és barátnőm lassan 10 éve nincs.

Olyan munkakörre vagy szakmára gondoltam, ahol erős a sorstársi közösség érzése – hiszen mindenkinek megvan a maga keresztje –, és ahol idősebb korban sem válik az ember feleslegessé a kompetitív légkör miatt.

Szociális területre gondoltam (most it supportot végzek), de nem tudom mibe érdemes belevágni ami eleget tesz az elképzeléseimnek és van jövője is nem utolsó sorban férfiként? (mert ugye nővérke pl. nem lehetek)

Minden segítő (akár közvetett tanácsadót/szakembert ajánló) kommentet nagyon köszönök!

tegnapelőtt 16:15
 1/8 anonim válasza:
33%

Mondjuk de, lehetsz ápoló.

Viszont valamiért az az érzésem, hogy a segítő szakma bármelyike, csak még mélyebbre tolna, hiszen jelenleg magad sem vagy jól.

tegnapelőtt 17:03
 2/8 A kérdező kommentje:

#1: Nem is vágyom a bájcseverészésre, a fiatalos lendületre és az extrovertált munkahelyi kollektívákra szóval terelés helyett inkább a kérdésemre kellett volna egy adekvát választ adni!

Személyiségemhez és élethelyzetemhez illő munkakört/szakmát keresek!

tegnapelőtt 17:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el ez egyáltalán nem munkahely függő. Seggfejek sajnos mindenhol vannak, bárhova mész. Ha nem elviselhetetlen, akkor ezért felesleges váltani. A közös programoktól én is rosszul vagyok. Egyáltalán nem fűlik a fogam némelyiknek köszönni sem, nem hogy a céges csapatépítőn is nézni a fejét. A másik pedig hogy ne foglalkozz más Életével. Nekem sincs senkim 29évesen. Nem találtam olyat, akit komolyan lehetne picit is venni és időt energiát képes fordítani az ismerkedésbe. A többit meg hagyjuk is. Hűség, becsület. Ez generációs probléma. Hidd el, multkor én is úgy éreztem hogy elmegyek inkább szemetet szedni a városgazdálkodáshoz. Kiadják a feladatot, aztán nem szól hozzád kutya se. Vagy parkolóellenőrnek. Az irodai munka pedig pláne halálra van itélve, ha borzasztó a légkör és a hangulat. Azt úgy nem is lehet szerintem. Egy légtérben lesni egymást, közben pedig megfojtanád legszívesebben egy kanál vízben már a stílusa miatt is. Bárhova mész. Mindenhol ez lesz. Kereskedelem(még rosszabb), vendéglátás(triplán rosszabb), Nőknek mi van még....? Nincs annyi lehetőség mozgolódni sem. Viccesen beszéltük az egyik férfi ismerősömmel, hogy ő ugyanígy van vele és már inkább felszállna egy kukásautóra dolgozni. Kukákat üríteni.
tegnapelőtt 17:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, én 28 vagyok de ebben vagyok. Mindenki teli van szar Gen Z tetoválásokkal, vedeli az energiaitalt, szívja a cigit mellettem és hurráoptimista, nagyon nem az én világom ez
tegnapelőtt 20:51
 5/8 A kérdező kommentje:
#3: Férfi vagyok nem nő!
tegnapelőtt 21:57
 6/8 A kérdező kommentje:
#4: Te is Z genes vagy életkor szerint amúgy. Egyébként van terved/alternatívád ahova szeretnél lépni/változtatni?
tegnapelőtt 21:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Arról pedig ne is beszéljünk inkább hogy a fizetésük is több 25év alatti SZJA-mentes nulla szakmai tapasztalattal többnyire. Cigi az megy egész nap, érdemi munka pedig nem. Szánalmas sajnos! Én a 18-25-28as korosztályra vagyok ki. Ezek már nem tudnak dolgozni(tisztelet a kivételnek persze) Az 1970'es generáció 1975, 1992ig kb akik még érnek is valamit. Persze nem lehet általánosítani.
tegnap 05:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi lesz itt később, ha már most is "hát ezek a mai fiatalok"-ozol 😂😂😂
tegnap 13:50

Kapcsolódó kérdések:

A Gauze féle kompetitív kizárás elve egy természeti törvény, ami 100%-ban mindig igaz?

"A Gauze-elv kimondja, hogy két azonos környezeti igényű faj nem élhet tartósan ugyanazon az élőhelyen." Na, de mi van akkor, ha pl. bőséges az adott forrás több fajnak is, pl. táplálékban, akkor miért kellene valamelyiknek otthagyni az élőhelyet?Ha...

Hogyan legyek kompetitívebb?

Bármiféle versenyhelyzetnél az az első gondolatom, hogy jobb részt se venni, ha mindenki más jobban akarja mint én, inkább hagyom őket nyerni. Ugyanez a konfliktusoknál. Inkább ráhagyom a másikra. Veszekedés helyett inkább megszakítom a kapcsolatot. Hogyan...

Ez ebben a formában nem igazságtalanság?

Kompetitív játékban hogy ennyit számít az adott gép teljesítménye. Sokkal nagyobb előnybe kerül akinek nagyobb a felbontása, hiszen többet lát felülnézetből, belső nézetből pedig tisztábban, pontosabban látja ami távolabb van. Sokkal nagyobb előnybe kerül akinek...

Miért lett ennyire kompetitív q társkeresés?

Miért szálltak el ennyire a nők igényei?

Miért várják el egy munkahelyen, hogy az ember kompetitív legyen?

Miért szégyellni való, ha én nem akarom azt, hogy mások kihívásokkal terheljenek, hogy feszegessék a határaimat és hogy kihozzák belőlem a maximumot? Vagy ha én nem akarok a kollégáimmal versenyezni a feladatokért? Miért számítok ettől lustának, rossz munkaerőnek?...

Kompetitívnek lenni jó, vagy rossz tulajdonság? (önéletrajzban, és/vagy emberileg)

Persze mindenki versenyszellemű valamennyire, de bizonyos emberek, mint én is, extrém mértékben keresik és találják meg az alkalmat a versenyre, a nagy és kis dolgokban egyaránt. (Éveken át tartó ki tud jobb könyvet írni, vagy akár csak a ki ér át előbb a zebrán...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!