Miért nem kapok munkát? Miért lehet ez?
Már tavaly november óta keresek munkát. Pszichológia MA diplomám van. Az angol nyelvtudásom középfok feletti. Kevés tapasztalatom van, mivel csak nem rég végeztem. Csak olyan helyekre jelentkezek, ahol úgy gondolom, van esélyem is. Legalább 100 helyre jelentkeztem eddig ebből kb 7 helyen voltam interjún és ebből egy sem ajánlott munkát. Az eddigi interjúkon, úgy éreztem jól szerepeltem. Többször éreztem viszont, hogy a munka már valaki másnak lett leszervezve, és a többi szerencsétlent, csak azért hívták be, hogy legyen kivel kitölteni a "jelenléti ívet".
Már teljesen ki vagyok, hogy van egy diplomám és 2 nyelvvizsgám és még így sem lehet munkát kapni ebben a "szuper" országban............
Őszintén én meg azt nem értem, minek végez valaki egyetemet, ha közben nem jár utána később ezzel milyen lehetőségei lesznek? Pszichológusként dolgozik kb 6 ismerősöm akik előre utána jártak hol tudnak majd gyakorlatot szerezni és különösebb erőlködés nélkül el is helyezkedtek. Továbbá van nálunk a cégnél is pszichológus végzettséggel kontrollingos, ő is szerzett valahogy korábban bankos tapasztalatot, szóval előre átgondolták mennyire piacképes a dolog és kerestek. Ha nem a lakóhelyükön akkor máshol.
A fiatalok problémája nem az elvárás, mert az nekem is van bőven, hanem az, hogy fogalmuk sincs róla, hogy szerezzék meg amit akarnak, mert nem járnak utána.
Én kapcsolatok nélkül és különösebb erőlködés nélkül egyetemről frissen kikerülve kaptam a kezembe a szerződésemet, de ezt a munkát még egyetem alatt szereztem meg, előtte jártam jóval utána, kerestem szakmailag érdemes gyakornoki helyet, ami igen, unalmas és alul fizetett volt, de garantált munkám lett utána. Ne olyan helyekre jelentkezz, ahova nincs értelme, hanem ahol pályakezdőket keresnek, pl ssc-k, nagy multik, friss diplomás programok, stb...
"Magánpraxist nem nyithatok, ahhoz nincs elég tapasztalatom, kuruzsló meg nem akarok lenni, aki csak elveszi a pénzt de nem ad cserébe semmit."
Na, ezek miatt nem vesznek fel sehová.
Látod, te sem bízol annyira magadban, hogy magánpraxist nyiss.
Tehát magadat nem alkalmaznád.
Más miért tenné?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!