Postán ajánlott levél két névre cégnek postafiókos címre. Hogyan oldják meg? Ilyenkor jelzik a cégnek, hogy ennek a két embernek a nevére jött egy levél ajánlva, és X helyen, ami pl a cég székhelyéhez legközelebb eső postára viszik?
Ezt találtam róla :)
A megadott levelezési címre. Azért adták meg az, hogy ne kallódjanak el a levelek. A pf.-ban hagynak egy érrtesítést a címzettnek, és amikor az illetékes megy üríteni, akkor átveszi a postán helyben.
Forrás:hoxa.hu/ajanlott-level-postafiok-cimre-forum

válasza:Így van, ahogy a 3-asban írod, viszont kérdés ki veheti át.
Céges levelet csak meghatalmazással lehet átvenni. Mi van ha a címzettnek nincs?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nem ajánlott levélben? Ajánlottban?
Tehát megveszem az ajánlott postakész borítékot, beleteszem a cuccot és elviszem feladni. Amikor kitöltik az ajánlott szelvényt, ugyanúgy ráírják az adatokat mintha sima ajánlott levelet adnál fel és ott fizetnél?
Pénteken adtak fel nekem egy ajánlott elsőbbségi levelet, szombatra érkezik postán maradóra Szombaton ki fogják adni nekem a levelem?
Ebay-en eladtam valamit, nagy értéke van, és külföldre küldöm. Elég ha ajánlottan és tértivevényesen feladom, hogy a vevő ne tudja később azt mondani, h nem kapta meg, vagy vissza kelljen utalnom az árát?
De miért tennék ilyen értelmetlenséget? Az egyetememen az ösztöndíjra ugyanis csak így lehet jelentkezni, nem lehet leadni személyesen a borítékot hanem fel kell adni ajánlottan... Mondjuk én úgy voltam, ha már ajánlott, legyen tértivevényes is :D úgyhogy adtam egy kis munkát a postásnak...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!