Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megteheti ezt a matek tanárom?...

Megteheti ezt a matek tanárom? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tizenegyedikes vagyok, tavaly év végén faktot kellett választani, én nem választottam a matekot ezért nem vagyok emelt matekon. Viszont aki maradt a középszintű órákon, azok kaptak egy új tanárt. Valami borzalmas az a tanár, nagyon jól megérteti az anyagot mindenkivel, nem ez a baj, de az a nő rendszeresen kijelenti, hogy igyekszik minél több egyest adni, hogy sok jegyünk legyen. Nem dolgozatra, hanem órai fel mondatos válaszokra, amiben mondjuk egy szónak nem jó volt a ragja a definícióban, vagy arra, hogy a táblánál valaki nem tud egyszerre írni és beszélni, vagy mondjuk nem válaszol valaki egy másodpercen belül olyan kérdésre, amit dolgozatban úgyis számológéppel számolhatna és nem fejben. Nincs olyan, akinek nincs minimum kettő egyese ilyesmi miatt. Arra is képes egyest adni, ha valaki nem olyan, egyébként teljesen jó módszerrel, vagy nem ugyanolyan sorrendű lépésekkel old meg egy feladatot, mint ahogy ő tanította. A suliban ez évek óta probléma ezzel a tanárral, de semmit nem tudtak vele kezdeni más osztályok sem, még osztály szintű közös reklamációval sem, akkor sem, ha a szülőket is bevonják. Minden ilyen komoly próbálkozás után rosszabb lett az adott osztályoknak, így mi nem tettünk komoly lépéseket. Bizonyítani nem lehet, hogy ilyen igazságtalan sokszor, mert ezeket a jegyeket órai munka vagy felelet jegynek írja be az e-naplóba. Viszont most nem ez a kérdésem lényege.

Tegnap azt hittem felelek, mert óra előtt felhívott Messengeren. (Online így oldja meg a feleltetést.) Vártam a kis megoldandó feladatot, de ehelyett elkezdett beszélni tök más dologról. Azt mondta, hogy megnézte, hogy miket vettem fel faktnak és hogy az egyiket leadhatnám óralátogatónak, mert abból a tantárgyból úgysincs órám fakton kívül, tehát be tudnék rá járni, órarenden kívül, és felvehetném helyette az emelt matekot félév zárás után.(Nálunk lehet fél évkor váltani, csak pótolni kell a lemaradást) Én meg így mondtam, hogy dehát nincs komoly tervem a matekkal, miért venném akkor fel. Erre ő azzal jött, hogy ő nem is a jövőbeli terveim miatt mondja ezt, az őt nem érdekli. Neki az a baja, hogy állítólag nem lehet velem együtt dolgozni, ő képtelen olyan diákot tanítani, aki ilyen magatartást tanúsít. Alias hamarabb elkészülök egy adott feladattal az órán, mint mindenki más, ezért olyankor lesek a fejem elé, ő meg mindig izél, hogy csinálni kéne a feladatot, odajön(vagy kéri, hogy mutassam kamerán a füzetem, ha online van), hogy ő majd jól egyest ad, mert nem csinálok semmit, aztán látja kész, azzal jön, hogy akkor azért ad egyest mert kapkodok lustaságból és ha rossz egyes, dehát erre se tud egyest adni, mert jó. Kb ez a legnagyobb problémája velem. Egyébként órán igyekszik nem szólítani, plusz feladatot nem ad. Én meg ugye mondtam, hogy nem fogok három faktra járni, ha az egyikkel nem akarok semmit sem kezdeni. Erre ő azt mondta, hogy beszél az iskola vezetőségével, hogy engem tegyenek át faktra, vagy csináljanak valamit, hogy átmenjek.(Az emelt matekot nem ő tanítja naz évfolyamon.) És így hozzátette, hogy úgyis megpróbálnak majd a javaslata után kezdeni valamit a problémával, mert ő olyanokat fog mondani, hogy a képességeimmel jobban járnék az emelt órával, és ott is remek jegyeket tudnék hozni. Mondjuk nem tudom mennyire hiszik ezt el neki, mert ezelőtti gimis években mindig 2-3-as közt evickéltem, de csak azért mert általánosban a sok erőltetett verseny miatt megutáltam a matekot, gimibe meg már senki nem erőltette a sok versenyt sem, én meg annyira nem foglalkoztam vele. Ennél a tanárnál viszont leesett, hogy az addigi produktivitásom a bukásra lesz elég, szóval most négyesre állok, de ha nem osztana a fent említett indokokkal random egyeseket, akkor simán is ötös lehetne...


Meg tudja tenni, hogy a beleegyezésem nélkül átrakat faktra? Egyáltalán mit kezdjek a helyzettel.


jan. 7. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"képes egyest adni, ha valaki nem olyan, egyébként teljesen jó módszerrel, vagy nem ugyanolyan sorrendű lépésekkel old meg egy feladatot, mint ahogy ő tanította"

Ha ilyet dokumentáltan, nagy tömegben tudtok mutatni az igazgatónak, az már elég ahhoz, hogy lépjen. Ezért először figyelmeztetés, aztán fegyelmi, aztán kirúgás jár.

jan. 7. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Valahogy felvenni videóra vagy hangfelvételre, majd elküldeni az illetékeseknek. Tankerületnek vagy minisztériumnak. Arra lehetne hivatkozni, hogy megalázó a helyzet. Olyan körülményeket teremet a tanár, hogy nem lehet érdemben megválaszolni a kérdéseit.
jan. 7. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom, de ezt képtelen voltam végigolvasni...

Remélem kapsz okos választ

jan. 7. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű a dolog, az órák úgyis online vannak, ezért van lehetőséged rögzíteni. Aztán meg lehet mutatni a szüleidnek és az igazgatónak.
jan. 7. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az jött le ebből az egészből hogy szimplán nem bír téged, és ezért próbál áttenni emeltre.
jan. 7. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

OBS

Szépen nyugisan felveszed az órákat, s amint csinál valami szemétséget, meg is van a bizonyíték.

jan. 7. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Volt olyan aki vett fel órát, akár online, akár személyesen. Az lett belőle, hogy az illetőt cseszték le, hogy sérti a személyiségi jogokat...


De engem inkább az érdekel, hogy átrakathat-e faktra.

jan. 7. 12:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Ki cseszte le?


Vagy ha egy gyilkosságot vennétek fel egy online óra keretein belül, az is sértené a személyiségi jogokat?

jan. 7. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát a suli vezetősége azt mondta, hogy az e-naplóba dokumentáltak szerint nincs gond, a videót így nem nézik meg, mert személyiségi jogokat sért. Mondjuk nem értem, hogy hogy nem gyanús, hogy valakinek van nyolc felelet egyese, a többinek meg ehhez képest aránytalanul kevés jegye van felelet címszó alatt
jan. 7. 13:14
 10/11 anonim ***** válasza:
És ha csak hangfelvételt csináltok az online óráról? Vagy nem tudom az elég e? Lehet az nem elég.
jan. 7. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!