Nem bunkóság egy 18-20-23 évest "kölyöknek" szólítani?
A szomszédom kb 50 éves hapek úgy mesél rólam másoknak, hogy "a kölyök...." Kicsit úgy érzem lekezelő.
Amikor ott vagyok akkor persze magáz, eszébe sem jutna azt mondani, hogy "Te kölyök!" csak sokszor hallom, hogy mejegyzi a feleségének, hogy nincs levágva szépen centiméter pontosra a fű, nyitva az ablakom, és hallom, hogy "nézd meg, a kölyök nem képes levágni a füvét..."
Csak szerintem pofátlanság, és bunkó dolog egy felnőttet kölyöknek nevezni?
Már én is felnőttem, hiába lehetnék a fia...
23/F
De igen, és nyugodtan kikérheted magadnak. Azért, mert eszement módon irigyli a fiatalságodat, még illő volna megadnia neked az alapból minden embernek kijáró tiszteletet.
Legközelebb, ha megint csak úgy per lekölyköz, akkor javaslom, hogy válts át önzöző formába és kérdezd meg tőle, hogy mennyire örülne, ha te viszonzásul holnaptól levéntrógereznéd.
Amikor velem ezt csinálták a egyes idősebb hölgyemények akkor mindig azt válaszoltam, hogy "tudtommal nem őriztünk együtt libát, ne tegezzen." Mindig használt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!