Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Akkor illik megkínálni a...

Akkor illik megkínálni a vendéget kávéval, ha csak kotyogós kávéfőző van, és nem túl jó minőségű kávé? És ha ő kéri?

Figyelt kérdés

Mondjuk ha csak eduscho van, vagy bravos...

Mert van, amikor drágábbat veszek, de van, amikor nem.


2015. okt. 30. 19:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell az orrara kotni, hogy mibol van.
2015. okt. 30. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem illik, de esetleg szólj, hogy csak kotyogós van. Ha nem szereti, maximum nem kér :) Még mindig jobb, mintha kitöltöd és nem issza meg, az kínosabb.
2015. okt. 30. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A szándék a fontos. Amúgy a magyar háztartások 95 százalékában ez a normális kávé (nálunk is(
2015. okt. 30. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
69%

És mi a baj a kotyogóssal? Klasszisokkal jobb kávét főz, mint bármelyik modern kávéfőző. Sőt továbbmegyek.. Egyszer volt szerencsém lombik kávéfőzős kávét inni, a kávét akkor pörkölték, és darálták.

Életem legjobb kávéja volt.

Én mindig mindenkitől megkérdezem, kér-e kávét? Még senkinek nem volt be problémája, pedig én is kotyogóssal főzöm (van elektromos is, de a kotyogós jobb), és én sem méregdrága kávékat veszek.

2015. okt. 30. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk csak kotyogós van (ezt szeretjük, direkt ez van) és eddig mindig megitták-megisszák...nem volt rá panasz. És nem mindig a legjobb minőségű kávéból.
2015. okt. 30. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

Mi a baj a kotyogóssal? Nekem csak olcsó lidlis instantom van, szerintem okés (teában vagyok ínyencebb, kávénál csak az számít, hogy valódi kávé legyen és ne keserű meg más bajom se legyen az ízével. semmivel nem lennék boldogabb másmilyennel), de senkit nem kínálok meg vele. Ha valaki kérné, akkor persze kapna, még azt is megkérdezném, milyen ízesítésű kókusztejet kér hozzá (de csinálok zsírtejet is, ha kell, én azzal iszom), milyen édesítőt (méz, kókuszcukor, xilit, steviás vagy normál eritrit, mikor mi van otthon, általában többféle. most még rendes cukor is van, bár mi nem esszük meg, másra van), sőt, Stroh80 rumot is tehetek bele, holland kakaót, szegfűszeget, chilit...

Valahogy más a kávéhoz való hozzáállásom, mint az átlagé, azt hiszem.


Nekem nem természetes, hogy valaki iszik kávét, s furának tartom, hogy boldog-boldogtalannak kávét ajánlgatnak, a kávé egy extra dolog, stimulálószer, bizonyos értelemben drog, nem érdekel, hogy divat.

Úgyhogy én nem kínálok senkit ilyesmivel.


De én és az etikett az három. A saját szabályaim alapján működöm.


Számomra korrekt az, hogy megkérdezed, kér-e kávét s közlöd, milyen van, hogy ennek tükrében döntsön. Nekem a tejféle a legfontosabb, amiatt nem tudok másnál kávét inni, mivel üresen nem megy. Úgyhogy az informálás mellett vagyok :)

2015. okt. 30. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő kéri, megmutatnám neki a kávét, és elmondanám hogy nagyon szívesen főzök neki ebből a kotyogóssal, ha szereti. Ha illemtudó, úgyse utasítja vissza:)))
2015. okt. 30. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Mi a gond a kotyogóval? Én hoztam ki Angliába, mert itt nem elterjedt.

S ha jön valaki, instanttal is megkívánom.


Honnan tudod, h nem azt szereti jobban?


Nem biztos, hogy a drága kávé ízlik neki.

Ex szerint az olasz kávék risszak, mert erősek.én meg mondtam, hogy a jó kávé bizony erős.

2015. okt. 30. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Persze, miért ne?

Mégis milyen bunkó reklamálja meg? :D Most tényleg. Nálunk hiper-szuper sokfunkciós kávéfőző van, a kávé átlagostól felfelé terjed, frissen őrli meg amit akarsz. Ennek ellenére, ha valakinél vendég vagyok és megkínál kávéval, nem kezdem el kritizálni, hanem örülök, hogy kaptam kávét és megiszom. Amúgy semmi baj a kotyogóval, ha az ember nem starbuckson szocializálódott, akkor tökéletes, erős kávé.

Egyedül a mikrózott kávét szoktam visszautasítani, mert azt tényleg ihatatlannak tartom és ha elég állott, annak már rendesen hatása is van a kellemetlenebb fajtából... :D

2015. okt. 30. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha szakértő az illető akkor azért nem árt szólni hogy ilyen meg olyan kávéd van, aki jobban ért hozzá az tudja hogy ezek nem éppen a legjobb minőségű és ízű kávék. Aki a specialty-hez szokott, mint pl. én, annak elég szembetűnő a különbség. Hétvégén voltam vidéken a családnál, és több hónap kizárólag specialty kávé után nehezen csúszott le a kotyogóssal elkészített alsó polcról vásárolt jó öreg falusi fekete, másnap inkább nem fogadtam el. Mindenesetre illik megkínálni az embert kávéval, csak tisztázni is illik, hogy milyet kaphat.
2015. nov. 5. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!