Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Tökéletes kávé AeroPress-szel?...

Tökéletes kávé AeroPress-szel? Hogyan?

Figyelt kérdés

Néhány éve kísérletezem az AeroPress-szel. Az elején gyönyörű, sűrű, lecsurgó habot / cremát kaptam, aztán egy idő után valahogy ez nem állt elő. Hosszú időkre félretettem a készüléket, és néha előveszem, de nem tudom reprodukálni azt az élményt. Akkor úgy tűnt, tökéletes kávékat állítok elő, hihetetlen ízekkel.


A kérdésem az volna, ki hogy készíti AeroPress-szel a kávét, mi a taktika, hogy lehet telt, komoly, sűrű kávét készíteni vele? Hátha inspirálódok.



2018. aug. 11. 09:26
 1/1 Phoney ***** válasza:

Én is pont így jártam vele, aztán 3-4 év után jöttem rá egy olyan módszerre, amivel ízlik az eredmény. Crema sajnos így sincs, meg nem is biztos, hogy olyan, amilyet Te akarsz, de egy próbát megér.


Első lépésben készítek a gázon egy zaccos kávét, tetszőleges mennyiségű vízzel. A vizet felforralom, aztán az örleményt kb. 10 percig (ízlés szerint kevesebb is elég lehet) áztatom a forró vízben lefedve, közben 1-2× felkavarom a zaccot és újramelegítem majdnem egészen forrásig.


Az utolsó melegítés után felkavarom, zaccal együtt beöntöm a pressbe, és rögtön átnyomom.

2019. márc. 13. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!