Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kókuszlikőr "készítés" így jó...

Kókuszlikőr "készítés" így jó lesz szerintetek?

Figyelt kérdés

Egyenlőre 37.5% -os kalinka vodkában áztatok kókuszreszeléket. 2x 2.5dl-ben (azért van külön szedve, mert egyikben bolti kókuszreszeléket a másikban valódi kókuszreszeléket áztatok)


terveim szerint hagyom pár hétig vagy hónapig őket, naponta felrázom párszor. Utána majd szirup és tejszín bele.


a főkérdés inkább az, hogy a vodkában áztatás megfelelő e így.

finomszesz sajna nincs, bár hamarosan kapok egy pár decit majd.


2010. júl. 18. 19:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy barátoméknál a citromlikőr készítés ebből állt:

Citrom lé + tiszta szesz, összekeverés és kész.

Szóval te szerintem még jól csinálod. :)

2010. júl. 18. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

huh az jó gyors lejárás:)

azt olvastam, hogy hagyni kell időt akár 3-5hónapot is, hogy a gyümölcsből, jelenleg a kókuszból az ízek összeérjenek az alkohollal.

2010. júl. 18. 20:50
 3/3 Phoney ***** válasza:

38 fokos szeszben általában csak olyan dolgok tudnak kiázni (igaz, gyorsabban), amik tiszta vízben is kiáznának.


Szeszes áztatáshoz 85% ajánlott kb. A kókuszhoz sajnos nem értek, de szerintem telt kókuszízt nem fog átvenni (2 hetet várj esetleg, utána már nem történnek csodák).


Lehet, hogy 85+ szesszel sem működne, mert lehet, hogy pl. préselni szokták, nem áztatni.

2010. júl. 18. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!