Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borlepárlásnál is kétkörös a...

Borlepárlásnál is kétkörös a folyamat (mint szilvacefre esetén) (? ) - ill. használható-e a pálinkafokolóm borpárlat mérésére is?

Figyelt kérdés
Csak egy kisebb mennyiségű bort kezdtem el az imént lepárolni. Főleg, mert nem sikerült olyan jóra a bor - de kisebb részt kíváncsiságból is.
2020. márc. 1. 17:55
1 2
 11/12 Phoney ***** válasza:

A világon szinte minden szeszt kétszer főznek (pontosabban mindig elkülönül valahogyan az alapanyag lepárlása és a finomítás), mert így előnyösebb a végeredmény. Persze úgy, hogy első főzésnél "mindent bele", és csak a másodiknál venni el elő-utópárlatot.


Mivel már az első főzésnél elválasztottál és ízlik, ezt már nem érdemes még egyszer lefőzni.


A "pálinkafokoló" szeszfokoló, bármely tiszta párlat fokolására alkalmas. Lényegében bármilyen rövidital fokolható vele, amit utólag nem cukroztak meg (pl. likőrök).

2020. márc. 8. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!
2020. márc. 8. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!