Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy lehet házilag piát...

Hogy lehet házilag piát készíteni?

Figyelt kérdés
tudom hülye kérdés
2010. szept. 1. 00:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Alkoholból aromával lehet többféle italt csinálni.
2010. szept. 1. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A gyümölcs alapúak viszonylag egyszerűek, nagyapám készít házi pálinkát és házi bort abból a mennyiségből, ami náluk megterem (szilva, szőlő, csak saját fogyasztásra, nem kereskedelmi mennyiség). Nem tudom pontosan a technikáját, a pálinkája jó, a bora nekem nem ízlik, de kis privát házihoz képest az se rossz, csak én másféléket szeretek.


Az olaszoknál népszerű a citromlikör, a limoncino (egyszer kóstoltam igazit Olaszországban, az ízlett), és ők ezt úgy készítik házilag, mint nálunk a bort-pálinkát, neten találtam már erre receptet, nagyon egyszerű, de nem tudom, az mennyire hasonlít az eredetire. :-)

2010. szept. 1. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi annakidején az iskolában technika órán megtanultuk, hogyan készítsünk a szőlőből előbb mustot, majd bort...


A szőlőt összenyomkodod és üvegbe teszed, az üveg száját NEM szabad lezárni, mert a gyümölcs lassan erjedni kezd, gázokat termel és ez szétrúgná az üveget is!

Az üveg szájára "kotyogót" kell tenni, ami kiengedi a gázt, de vízzel le van zárva, nem engedi be a külső levegőt...


No, előbb must lesz a szőlőből (1-2 nap múlva), ha tovább hagyod forrni a cuccot, akkor előbb valami zavaros löttyöt látsz, majd 1-2 hónap múlva tisztulni kezd a lötty és kezd bor formája lenni!


Ugyanezt sokféle gyümölcsből meg lehet csinálni (meggy, bodza, alma, stb.)...


Ha ezt az erjedő cuccot lepárlod (ehhez speciális pálinkafőző kell), akkor pálinka lesz belőle...


Szerintem sokkal egyszerűbb megvenni a boltban a kész, finom borokat, mint otthon pancsolni vele! :-))

2010. szept. 1. 03:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Phoney ***** válasza:

Minden hozzáértés nélkül nagyjából kétféle ital készíthető otthon, recept alapján.


Az egyik a likőr, aminek az alapja fajtától függően az olcsó vodka/rum/brandy.


A másik az ürmösbor (vermut, magyaroknál "martini":D), amihez olcsó fehérbor, olcsó brandy és bizonyos fűszerek kellenek. Ehhez recept:

[link]

2010. szept. 1. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

Rizspálinka ( kb 2,5- 3 liter lesz)


l,5 kg cukor

1/5 kg rizs

4 dk élesztő

5 cm egész fahéjrúd

5 db szegfüszeg

10 dk mazsola

2 db karikára vágott citrom


3,5 dl vízből és a cukorból szirupot főzünk (amíg a cukor elolvad). kihűtjük.

Egy 3 literes üvegbe tesszük a többi hozzávalót, a hideg szirupot ráöntjük.

Lekötjük celofánnal,néhány helyen kötőtűvel kilyukasztjuk.

28 napig hűvös helyen érleljük,majd leszűrjük.

Jó így is,de tehetünk bele aromát is.

2010. szept. 1. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!