Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy kell házilag bort készíteni?

Hogy kell házilag bort készíteni?

Figyelt kérdés
Bűn rossz borra gondolok, csak a poén kedvéért hogy saját borom van. Piacon vett szőlőből, stb. Pontosan milyen eszközök/összetevők kellenek hozzá, és hogy kellene megcsinálnom?
2011. jún. 19. 22:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%

szőlő kell hozzá.

ha "összetevők" is vannak benne,akkor az már nem bor.

2011. jún. 19. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
oké, bocsánat hogy tájékozatlan vagyok. akkor veszek szőlőt. és utána? mit csináljak vele?
2011. jún. 19. 23:02
 3/18 anonim ***** válasza:
28%
bűn rossz bort ötletek nélkül is tudsz csinálni, facsard ki a levét, tedd ki egy műanyag flakonban a napra, oszt csá
2011. jún. 19. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
tényleg ennyi kell hozzá? azt hittem valami bonyolultabb folyamat lesz. nem inkább lent a pincében kellene tárolni?
2011. jún. 19. 23:23
 5/18 anonim ***** válasza:
58%

A bűn rosszat nem kell.

Ha ihatót akarsz, akkor szőlő, tölgyfa hordó, pince, és egy sokkal bonyolultabb folyamat...

2011. jún. 19. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
2011. jún. 19. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:
A kannással megegyező minőségű lőrét akarnék, jobbat szerintem nem tudnék itthon egyedül 17 évesen csinálni. Pincénk és piaci szőlő az van, tölgyfa hordó nincs, de üvegpalack az van. Kb mennyi szőlő kellene hozzá?
2011. jún. 19. 23:35
 8/18 anonim ***** válasza:
2011. jún. 19. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim válasza:

"Bűn rossz borra gondolok, csak a poén kedvéért"


Nem feltétlenül lesz bűnrossz. Ha egyszerűen beletöltöd a mustot néhány PET-palackba, majd ügyelsz rá, hogy ne robbanjanak fel a palackok (ki kell engedni időnként a gázt, vagy nem szabad erősen rászorítani a kupakot), akkor egy idő után bor lesz a mustból (ehhez nagyon édes szőlő ajánlott). Némelyik palackban esetleg rossz lesz, de a legtöbben egészen fogyasztható.


Olyan rosszra, mint a kannás borok, ne számíts, amíg valódi szőlővel dolgozol.

2011. jún. 20. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim válasza:
Én még általánosba csináltam itthon házilag rizsbort. Nagyon finom volt, de csak azért mert egy cukrozott lötty lett, de berúgtunk tőle nagyon. a Fejér megyeibe újságba volt a recept, szóval szerintem keress rá.
2011. jún. 20. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!