Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borozásnál milyen esetben...

Borozásnál milyen esetben szokás dekantálót használni és milyen esetben öntik ki simán a pohárban? Erre vonatkozik valamilyen “etikett”, függ a bor típusától vagy attól hogy miként volt tárolva (stb.)?

Figyelt kérdés

2022. jan. 28. 21:11
 1/5 A kérdező kommentje:
Pohárba*
2022. jan. 28. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

nagyon nem értek a témához, de ha jól tudom érlelt vörösborokat szoktak dekantálni

de majd mindjárt jön Phoney és elmagyarázza :D

2022. jan. 28. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Olyan borokat dekantálnak, amiknek jót tesz a levegővel való érintkezés fogyasztás előtt, lényegében átszellőztetik a bort.
2022. jan. 28. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A fent említetteken (oxigénnel való érintkezés) kívül a másik esetleges szempont az az üledék eltávolítása lehet, mely idősebb boroknál gyakran előfordul (és nem borhiba!).

[link]

2022. febr. 4. 02:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. febr. 4. 14:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!