Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A cannabis nevű abszint ital...

A cannabis nevű abszint ital kannabiszból készül vagy csak ezt a nevet adták neki ?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés de engem érdekel ha már egy drog nevét írták rá a piás üvegre gondolom nem véletlen

febr. 8. 08:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Olvasd el az összetevőket

febr. 8. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ittam, de nyugi, nem állsz be tőle, csak aroma van benne, ahogy általában minden cannabis-os termékben, amit a boltok polcain lehet kapni.
febr. 8. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Cannabis-os Gin is van Ma attól se álltam be.
febr. 8. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Phoney ***** válasza:
100%

Az az "aroma", amit ezekhez használnak, cannabis-kivonat, de THC nélkül, tehát az ízét érezni, a hatását nem.


A cannabis ízesítésű "abszintok" viszont szinte mind csak kommersz szeszesitalok, ugyanolyan filléres nönévnykivonatokból kutyulják őket, mint a kommersz keserűket.

febr. 8. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Van a CBD meg a THC. Az előbbi gyógyszeralapanyag is, abból lehet beletenni. Az utóbbi sok országban illegális.

Nemcsak aroma, 20 éve hoztunk piát Csehországból, abban fizikai formátumban is benne volt a kannabisz.

febr. 8. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
52%

Csak ezt a nevet adták neki.

Kezdjük ott hogy már az abszint se abszint, mivel az igaziba sok tujon van. A boltit fekete ürömmel csinálják, mert az EU-ban be van tiltva a régi recept amiben fehér üröm volt.

Házilag tudsz csinálni. Most ez úgy van kell 50 foknál erősebb pl pálesz. Ebbe áztatod 3 napig a fehér ürmöt, ne tovább mert iszonyat keserű lesz (tudni kell a fehér üröm a világ legkeserűbb növénye). Szóval 3 nap alatt kioldódik a tujon jórészt úgy hogy még viszonylag kevés keserű anyag van benne. A fehér ürmöt is virágzáskor kell beletenni, és a felső 20-30 centi a jó. (Az igazi abszint készítők a virágzáskor kivonatot csináltak majd később ezt keverték az abszinthez.) Szóval mikor letelt a 3 nap le kell szűrni a cuccost.

Ezután jön az ízesítés amihez ánizst és ánizskapor magot használnak. Az ánizskapornak egyébként külön is van hatása, de főleg azért kell bele hogy elnyomja a keserű ízt. (A régi abszintnek azért volt ánizs íze hogy elnyomja a keserűt.)

Ezenkívül jó ha van bele kis izsóplevél, és kálmosgyökér. Citromfű és koriander is jó ha van az ízesítéshez. Ezeket 2 hétig kell áztatni a szeszben aztán leszűrni.

Ezután van aki párolja is, de már simán is jó, hatásos az abszint.

Az abszint lényege az egyébként hogy nem csúszik ki az ember a képből. Meg lehet inni akár 1 litert is és készrevágja az embert de emlékszik mindenre. Ezért is ilyenkor a olyan részegség van ami miatt hallucinációk is jöhetnek. Csak normális piától ilyenkor a detoxba van az ember, menni se tud és totális a képszakadás. Az abszintot azért hívják az italok királyának mert ezen a szinten viszonylag kevés a koordinációs probléma. Nem dülöngél az ember hanem önmagánál van és emlékszik is utólag rá.


Na most ha ebbe az abszintbe dobsz pár gramm gyógynövényt literenként pluszba (arra a 2 hétre amikor a sok ízesítő növény is benne van) akkor másabb lesz a hatás mert kiold egy kis cuccot a zöldségből. Ezt úgy kel számolni csak kb 1/4-ét vonja ki (lehet még annyit se) de utána le lehet szárítani a cuccost és elszívni (így nem lesz veszteség). Az abszint alapállapotban pörgős. A zöldséggel meg nyugtatósabb. Egyébként csak ennyi a különbség.


A bolti abszinteket meg akárhonnan vehetitek. Felejtsétek el hogy attól megtudjátok milyen az igazi abszint. Ilyet ma már csak otthon lehet csinálni 😃

febr. 10. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
52%
Ja és a cukor. Azt kell égetni bele mert az még megdobja a hatását jelentősen 😃
febr. 10. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Phoney ***** válasza:
100%

tegnap 20:01

Bocs, de amiket itt összeírtál, az a 15 évvel ezelőtti drogos fórumok hallomásból összeollózott abszintos "műveltségét" tükrözi, ahol mindent úgy próbáltak magyarázni, hogy az abszint valami drog volt, és csak az számított benne, hogy hasson a tujon...


1. Az igazi abszintban sincs sok tujon, ezt csak 40-50 évvel ezelőtt találták ki, amikor rájöttek, hogy az annak idején helyesen becsült mennyiségeknek semmiféle hatása nem lehetett, és hát akkor biztosan sokkal többnek kellett lennie...

Az abszint egész modern mítoszát ez a hülyeség alapozta meg, hogy olyasmit akartak fotelből bebizonyítani, amit eredetileg senki nem is állított... merthogy 100 éve kizárólag azt állították róla, hogy az idült alkoholisták (!!!) közül az abszintivók "valahogy rosszabb" tüneteket produkálnak.


2. A fekete ürmöt újságírók vagy importőrök találhatták ki, a kis magyar címkékre volt szokás ráirogatni, de a gyári címkén soha nem az volt, hanem fehér ürüm. A nemzetközi abszintos szférában nem is hallottak erről a hülyeségről, hogy a mai abszintot "fekete ürömmel csinálják". A ma termesztett fehér- és feketeürömvarisánsoknak nagyságrendileg hasonló tujontartalmuk van, az ízük, illatuk viszont nem is hasonlít, szóval jó nagy baromság lenne egyiket a másikkal helyettesíteni.


3. "Az igazi abszint készítők a virágzáskor kivonatot csináltak majd később ezt keverték az abszinthez." -- nem, a fehér ürmöt szárították és szárítva tártolták, és úgy használták fel gyártáskor. Az olcsó és a prémium abszintnál egyaránt ez volt az egyetlen bevett gyakorlat. Készült egy kevés abszint kivonatokból, de ez akkoriban csakis arra volt jó, hogy a legnagyobb távolságokra olcsóbban lehessen exportálni, és olyankor a szeszt helyben adták hozzá.


3. Nem "van, aki párolja is", hanem amit nem párolsz le áztatás után, az nem abszint! Ez minden korabeli kézikönyben, receptben így van, azt a keserű szart senki nem nevezte abszintnak! Abszint az, amit lepárolnak belőle. Ezt az áztatott-leszűrt hülyeséget csak reménybeli drogosok csinálták 10-20 évvel ezelőtt (én is;), akinek csak a tujon volt a lényeg.


4. Éppen azért az igazi abszint sosem volt keserű. A "legkeserűbb" tételek kb. annyira voltak kesernyések, mint a kávé vagy a tea. Azért van benne ánizs és édeskömény, mert... kapaszkodj... ha jól csinálják, nagyon finom ital a végeredmény ;)


5. Szerintem is van egy minimális speedball-effektje a tujonnak és alkoholnak együtt, sőt, azt már 100 éve is úgy gondolták egyesek, hogy abszinttól nehezebb berúgni, de nem érdemes ezt túldimenzionálni. Alkohol+koffein sokkal érezhetőbben hozza ugyanezt. Abszinttól meg vodkaredbulltól is detoxban leszel, ha eleget ittál.


6. A cukorégetést a 30 évvel ezelőtti cseh kocsmákban találák ki a Hills's Absinth nevű kommersz szeszesitalhoz, ami semmilyen abszintra nem hasonlít, inkább szájvízre. A századfordulón azért cukrozták az abszintot (gyújtogatás nélkül!), mert ilyen volt a közízlés, hogy a cukrot is cukorral ették, itták a 40-50% cukortartalmú likőröket, gejl süteményeket, drága borból, pezsgőből is az édes ment, oda az abszint túl száraz ital volt, de nem lehetett cukrozva palackozni, mert az kihígította volna.

febr. 11. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!