Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell Vodkát gyártani...

Hogyan kell Vodkát gyártani othon a pincében?

Figyelt kérdés
Úgy tudom az penészes árpából készül...
2012. jan. 5. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon szépen kérünk, térdenállva könyörgünk:

inkább ne gyárts OTTHON Vodkát!

2012. jan. 5. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
49%

Zárt térben sehogy, mert felrobbansz vele a pcsába, továbbá nem télen kell erjeszteni amikor totál hideg van, hanem nyáron a 40 fokba!!!


Amúgy én úgy tudom krumpliból csinálják.

2012. jan. 5. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Az Oroszok is csinálják krumpliból a hideg tundrán...?
2012. jan. 5. 14:37
 4/11 Phoney ***** válasza:
88%
Házilag az egyik legnehezebben elkészíthető párlat, direkt hozzá való üst (-rendszer) nélkül esélytelen. Penészes gabonából pedig nem lehet jó vodkát főzni.
2012. jan. 5. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek de nem a kiváló minőségre hanem a nagy alkoholtartalomra törekszek, jól be akarok rúgni...
2012. jan. 5. 15:05
 6/11 anonim válasza:
25%
Ha ez a cél, akkor vegyél fagyállót, kifőzöd, felvizezed, megcukrozod, és ugyan ott vagy...
2012. jan. 5. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Phoney ***** válasza:
100%

Szeszfőző tapasztalat és a szükséges technológia nélkül a penészes árpából nem vodkát fogsz főzni, hanem egy undorító ragasztó- és penészízű szeszt.


Hallottam, hogy régen az oroszok főztek itt hasonlókat a laktanyákban, de azt a magyarok közül senki sem bírta meginni, pedig azért a magyar kerítésszaggató se gyenge, mikor rohadt gyümölcsből főzik, meg hasonlók.

2012. jan. 5. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Van szeszfőző tapasztalat, pálinkát tudok csinálni még romlott mandarinból is az nem kihívás éppen ezért akarom megpróbálni a gabonát, hát gabona itt is van nem? Üstjeim vannak.
2012. jan. 5. 21:11
 9/11 Phoney ***** válasza:

Akkor amit gabonából főzni tudsz, az gyakorlatilag egy érleletlen whisky lesz. (Vodka is lehetne, de akkor sokkal többször kellene lefőznöd.)


A gabona cefrézéséhez ezen a fórumon találsz segítséget: [link]


A krumplival nem érdemes erőlködni, mert nehéz cefrézni és kevés szeszt ad. A kereskedelmi vodkák majdnem mind gabonából készülnek.

2012. jan. 6. 01:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Perszehogy gabonából, egyszer berúgtam Svédekkel meg Oroszokkal, ők tudnak csinálni, leírtam egy 16 lépéses listát amit mondtak hogy hogy kell, de olyan részeg voltam hogy nem tudom elolvasni saját írásom!
2012. jan. 6. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!