Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak ennyi almából?...

Mit csináljak ennyi almából? Van egy csomó alma, már kezd romlani a pincében, de már unjuk az almáskompótot és almás pitét. Valamilyen főételhez használnám fel legszívesebben. ötletek?

Figyelt kérdés
google-t már néztem, de a ti véleményetek is érdekel.
2010. febr. 7. 08:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Válogasd át és fagyaszd le.Akkor sokáig feltudod még használni.
2010. febr. 7. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Leves vagy mártás? Mi imádjuk pl. csirkemellhez vagy natúrszelethez úgy, hogy feldarabolva vajon picit megpárolom, ha túl savanyú, akkor kis cukrot teszek rá. AMikor elkezd levet engedni, akkor még öntök hozzá pici vizet, majd az egészet behabarom tejszínnel (plusz liszt, persze). Nagyon finom!!

Vagy almás-fahéjas palacsinta. Vékony szeletekre vágom az almát, lefektetem a serpenyőbe, megszórom fahéjjal, és amikor átmelegedett, öntök rá palacsintatésztát, kicsit vastagabban, mint egyébként. Tölteni sem kell, és tényleg isteni!

Remélem segítettem, szép napot!

2010. febr. 7. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

nahát, pont ilyenre gondoltam, hogy húshoz valahogy felhasználni, jó ötlet ez a mártás. köszönöm


elsőnek is köszönöm. annyi van, hogy biztos kerül a fagyóba is belőle.

2010. febr. 7. 09:31
 4/8 anonim ***** válasza:

- Hámozva, darabolva mehet a fagyasztóba, és bármikor előkaphatod.

- Készíthetsz bundás almát: az almakarikákat sűrű palacsintatésztába mártod és olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütöd. Fahéjjas porcukorral isteni!

- Vagy egyszerűen belereszeled a palacsintába, hogy nagyon sűrű legyen és mintha palacsinta lenne, serpenyőben kisütöd. Lassú tűzön, fehéredésig süsd, akkor nem kell megfordítani, csak kicsúsztatod a tányérra, fahéjjas porcukorral megszórod és mehet rá a következő réteg. 8-10 rétegből lesz egy csini tortád, amit vagy magában, vagy csokimázzal leöntve tálalhatsz, tortaszeleteket vágva belőle.

- Megmosod és kiszeded a magházát. Hámozni nem kell! betöltöd porcukros, reszelt citromhéjjal, rummal ízesített darált dióval (akár meg is főzheted a tölteléket, pl. a bejgli diótölteléke is tökéletes bele). Sütőben megsütöd, még forrón, vaníliasodóval vagy csokiöntettel tálalod.

- Levesben főtt marhahúshoz a megszokott meggyszósz vagy kaporszósz helyett az almaszósz is nagyon finom.

- Gyorsan befőzheted befőttnek vagy akár lekvárnak is.


Most ennyi jutott eszembe, remélem, segítettem.

2010. febr. 7. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

ez a hamis Nutella nagyon finom és almából van:

[link]

2010. febr. 7. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__34..


lereszelve elteheted befőttnek üvegekben - legalábbis nagyim mindig elteszi, így mindig kéznél van


csináltál már olyan almás pitét, aminek az almatöltelékébe vaníliás puding volt belefőzve? az valami isteni!


a kekszes sütés nélküli almás krémes is szenzációs

[link]

2010. febr. 7. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

francia saláta


csirkecomb almával, fokhagymával sütve

[link]


máglyarakás

2010. febr. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha van potyadék almád, amit már kidobnál, ne tedd...

A rigók imádják a fagyott almát kicsipegetni a földről.

Én nem gyözöm a madáretető alá pakolni a félbe vágott almákat!!!

2010. febr. 7. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!