Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nekem nem ízlik a bor, savanyú...

Bitro kérdése:

Nekem nem ízlik a bor, savanyú és rossz lesz utána a szám íze. Még a minőségi bortól is. Miért?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 14. 11:46
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Mert nem szereted. De akkor meg minek iszod? Senki sem kötelez rá - ha nem izlik, ne igyad, attól semmi bajod esm lesz, ha nem iszol bort/alkoholt.
2013. ápr. 14. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 Phoney ***** válasza:

Erre van néhány lehetséges válasz...


1. nem szeretsz bizonyos fajta borokat

2. egyáltalán nem szereted a bort, ezzel sem vagy egyedül

3. amit minőségiként kóstoltál, talán nem is volt annyira minőségi. Merthát minőségi és minőségi közt is van különbség. Ha egy hozzáértő ismerős kóstoltat veled 3e Ft fölötti tételeket, és akkor se ízlik, akkor már valószínű, hogy a bor egyáltalán nem a te világod.

2013. ápr. 14. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ami még lehet, a legtöbben "jó" bor alatt a szárazat értik, de van, akinek (pl. nekem is) csak az édes/félédes az, ami jól esik, esetleg próbáld meg azt.
2013. ápr. 14. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
A száraz borban a cukor teljesen alkohollá alakult míg az édesben cukortartalom maradt vissza.
2013. ápr. 14. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:

Ha savanyú és kellemetlen utóízt hagy, az biztos nem minőségi bor, inkább hibás, beteg.


Próbáld ki a Traminit, lehetőleg megbízható kis termelőtől. Ha az sem ízlik akkor tényleg nem szeretheted a bort, tízből tíz ember szereti. Borásztól az első fogyasztóig mindenkinek.

2013. ápr. 14. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
Mellesleg kóstoltam már több tucat, ha nem száz, "exkluzív" több ezer forintos borokat, díjnyertes borászoktól is, de az ár és érték sokszor közelébe nincs egymásnak. Nem mondom, hogy nem használható indikátor, mert tény, hogy a jobb borért többet kérnek, de erre alapozni nem lehet. Ha minőségi fajtából, minőségi szőlőből, minőségi feldolgozással készült a bor, akkor az jó bor lehet csak. Erre pedig bárki képes.
2013. ápr. 14. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
4. válaszolónak Az édes bor készülhet (és ebből van több) hozzáadott cukorral is.
2013. ápr. 15. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Többfélét kóstolj meg, és nem csak a 300 forintosakat. Ha semelyik sem ízlik, akkor ne igyál bort. :) Ennyire egyszerű.
2013. ápr. 17. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
A bor egy olyan valami, amit meg kell szokni. Hasonlóan mondjuk a penészes sajtokhoz, nem jellemző, hogy az ember első kóstolásnál rögtön beleszeret. De ez normális dolog. Ízlelgetni kell, megbarátkozni az ízvilágával. Persze ha sokadszori próbálkozásra sem ízlik egyáltalán, akkor nem kell erőltetni mindenáron.
2013. jún. 8. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A borok 90%-a savakat tartalmaz a legjobb borok is!
2013. jún. 8. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!