Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen bort ajánlanátok...

Milyen bort ajánlanátok annak, aki még nem ivott bort?

Figyelt kérdés

2014. júl. 12. 15:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
könnyű asztali fehér bort.
2014. júl. 12. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Valami félédes fehéret. Fröccsnek is kiváló, magában is finom tud lenni :)
2014. júl. 12. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
7%
Annak teljesen mindegy, úgy sem ismeri.
2014. júl. 12. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Márkát tudtok mondani?

Lehetőleg nem túl drága,de mégis finom bort tudnátok mondani?

Mindegy,hogy vörös, fehér vagy rosé bor.

2014. júl. 12. 16:24
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Édeset mindenképp.
2014. júl. 12. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
44%
Vannak finom Tokaji muskotályos borok, azokat keresd, félédes vagy édes.
2014. júl. 12. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha nem szörpöt akarsz venni, akkor száraz vagy félszáraz. Az a finom :)


Márkákat meg hiába mondunk, mert nem csak a márka, hanem a szőlőfajta és az évjárat is fontos. Ezt pedig lehetetlen tanácsolni úgy, hogy sosem ittál még, és nem tudod milyen ízvilágot kedvelsz.


Az árra figyelj oda, 2.000 ft körül már lehet kellemeseket kapni, 3.000 ft felett jobbakat :)

2014. júl. 12. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
28%
1000 alatt is lehet kapni finom borokat... 3 puttonyos Tokaji aszúk pl.
2014. júl. 12. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Ezeket a borokat én kereskedésben vettem, de láttam a megjelölt boltokban is.


Nyáron nagyon finom a rozé, vagy a rozé fröccs. No persze nem valami kommersz!


Bujdosó - Mentőöv

Illatában édes, alkoholos, epres. Ízében harmónikusan megjelenik az eper. Savai nagyon üdítőek, és kellemesen közepesek. Egy kis szódával megijjesztve előbjúik belőle az eperszörp.



Nyakas - Chardonnay, 2011, 2013 (spár, teszkó, cébéá)

(1200-2000 bolttól függően)

Igen intenzív érett gyümölcsösség mögött a minerális jegyekben is egy harmonikus. Férfias, tüzes, de sav egyensúlyos bor hosszú utóízzel.

Nem túl fűszeres ételekhez kiváló.


Gyakorlatiklag bármilyen Etyek-környéki Chardonnay finom lehet. Fokhagymás kajákhoz nagoyn adja.



Mészáros Pál - Bozdzási kékfrankos, 2009

(3000-3500), de ez első osztályú!

Illatában fantasztikusan florális, extra gyümölcsös, enyhén fűszeres, de tiszta hordós, friss és aszalt gyümölcsös jellegekkel.

Ízében érződik, hogy löszön nőtt fel, mert igen gyümölcsös, kellemes savai és közepes csersavai nem riasztják el a kezdő kóstolókat sem. A gyümölcsössége mellett igen nagy teste van, ezért komolyabb borbarátok is szívesen fogyasztják.



Tokaji Kereskedőház - Hárslevelű, Késői szüret, 2011 (spár, teszkó)

Erős, édes illatában dominál a méz, a gyógytea (főleg a kamilla), mezei virágok, őszibarack, a háttérben meghúzódik (a nem újhordónak köszönhetően) némi vanília és enyhe füst. Ízében édes, florális. Savai határozottak, szép testtel bír. Extra hosszú almás-barackos utóíze után a száraz próbánál érződik igazán az erős floralitása.



Cimaroza, California Ruby Cabernet, 2011 (Lidli áruház)

Illatában a szeder, bors, enyhe tölgy, vörös áfonya és egy kis édes gyümöls is felbukkan. Ízében gyümölcs orientált, kevés és szelíd tanninokkal. Egy igazi nyári élmény!



Férfiasabb borokért:

Nyakas - Pinot Gris (spár, teszkó, cébéá)

Erős, intenzív illatában fogad minket a mineralitás és a fehér bors. Elegáns savai élnékek, egyensúlyban vannak az alkohollal. Ízében harmónikus az erős minerális és az utóízében meglelhető fűszeres jegyek. 2011es évjáratban a késői szüretre emlkéeztető szőlő íz jelentkezik a hosszan lecsengő utóízében.



Eszterbauer - Sógor kadarka (Lidli áruház), 2011

Illatában egy kosárnyi gyümölcs jelenik meg: fahéjas szilva, meggy, piros ribizli, áfonya. Erős alkohol tartalma már az orrunkat is elkábítja. Az első kortynál kellemes piros gyümölcsös ízek fognak meg. Aztán előbukkan az enyhe füstösség, a szép hordókezelés, kellemes tanninok, friss savak. Hosszan lecsengő füstös szeder zárja az élményt.



Etyeki kúria - Sauvignon blanc

Erős illat, pezsgős, nemespenészes, barackos és a jellegzetes csalán és vágott fű jegyeket is hordozza.

Ízében bubisnak tűnő mineralitás fogad. Finoman melegítő, hosszú utóízében dominálnak a savak és a cserző savak.

2014. júl. 12. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem mondani, hogy ha valami rozét kóstoltok, akkor a legjobb étel, amihez nagyon illik, az a lecsó!

Fantasztikus élmény a kettő együtt!

Egészségetekre!

2014. júl. 12. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!