Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A vörösbortól miért lehet...

A vörösbortól miért lehet berugni jobbab, mint egy fehér vagy egy rozétol?

Figyelt kérdés

2017. máj. 22. 18:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

# 10


De olyan erősre egyszerűen nem tud magától megerjedni.Az élesztő gombák elpusztulnak.13,5% volt a legerősebb amit ittam.Talán 14-15% még lehet.Ennél magasabb alkoholtartalom csak külön hozzáadott alkohollal érhető el.

2017. jún. 12. 04:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 Phoney ***** válasza:

„Nagyapám csinált házilag fehérbort, rendszerint 20-23% között mozgott az alkoholtartalma”


Ez a valóságban úgy néz ki, hogy mustkorában 20-23 volt a cukorfoka, aztán a laikus ezt összetéveszti az alkoholfokkal. Megjelent már régebbi válaszoknál is a „húszfokos házibor” legendája.


Léteznek 18-22 fokos ún. likőrborok, ezekhez tömény alkoholt adnak, ilyen pl. a portói. Ilyet házilag nem szoktak, már csak azért sem, mert az átlag házipálinka durván megérződne rajta, a bolti szesz meg aránylag drága volna bele.



Kérdező: ha te jobban berúgsz a vörösbortól, akkor vagy erősebbet szoktál venni belőle, vagy azt szaporábban iszod.

2017. jún. 13. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!