Házilag brandy-t?

Figyelt kérdés
A bór párlat megvan hozzá,még nyers 70%.egyes helyeken azt olvastam hogy érlelés után muskotályos bort adnak hozzá...azt hogy kell elképzelni?pl érlelés után megvan a jellegzetes színe de még mindig kb 67% ,és hozzáadott borral higítják a kívánt 40%-ra?

2018. ápr. 23. 19:39
 1/3 Phoney ***** válasza:

Ha úgy főzted a borpárlatot, mint a pálinkát általában, akkor annak akár 10+ év hordós érlelés is kellhet, hogy hasonlítson a brandyre. Rövidebb érlelésnél másképp szokták vágni finomításkor, hogy így is érett hatása legyen.


A borral hígítás tudomásom szerint csak a Metaxánál szokás, de azt ízesítik is (rózsaszirom, stb.) ráadásul az alapváltozatok (3*, 5*, 7*) nem is csak brandyk, hanem nagyobb arányú tisztaszesszel vágják. Ezekben ma már alig lehet kivenni a borpárlat ízét.

2018. ápr. 25. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Kőszi szépen a választ....
2018. máj. 2. 20:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor 2028-ban találkozunk!
2018. júl. 10. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!