Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A bort fejtés előtt vagy után...

A bort fejtés előtt vagy után érdemes kénezni?

Figyelt kérdés
Gondoltam,hogy derítést+ként adnék hozzá, és 1 hét elteltével fejteném, vagy pedig lefejtem és aztán kénezném. Fehér furmint bor, még nem tisztult le de a napokban állt le a pezsgés, enyhén még csípős.
2018. dec. 27. 16:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Kénezni jó bort nem szoktam, mustba rakok egy kicsit, ha leáll a pezsgés akkor fejthetel, de figyelni kell rá hogy törésre hajlamos-e mert ha igen, akkor kéngázon keresztül kell fejteni.

Ha lefejted és át teszed tiszta tároló üvegbe stb, ne zárd le teljesen mert még van gáz, és nem árt kotyogtatni még tovább.

De nézd meg hogy kell bort kezelni, vagy könyvbe vagy neten, nem nagy durranás, csak a levegőre kell figyelni, a tisztaságra, és hogy időben kezeld mindég.

2018. dec. 27. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Soha nem "érdemes".
2018. dec. 28. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 mindentudó99 ***** válasza:
Fejtés után.
2018. dec. 30. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!