Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok

A kérdés

Melyik gombafajtából lehetne pálinkát vagy párlatot készíteni, főzni?

Hallottuk, hogy zöldségekből is készíthető pálinka, azaz párlat, pl paradicsom, sütőtök, paprika, zeller, stb. Gombából is lehet készíteni, és ha igen, akkor melyik fajtából? Pl tintagombából jól be lehetne tintázni...

Keress kérdéseket hasonló témákban: gomba, tinta, pálinka, párlat, zöldség, sütőtök, főzés

  márc. 16. 23:59  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Mivel a gombanak nincs se cukor-, se kemenyitotartalma, abbol nem lehet palinkat fozni.

A válasz 97%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/16Időpont márc. 17. 00:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Zöldségből lehet. De a gomba nem zöldség, sőt nem is növény, s nem rendelkezik a szükséges tulajdonságokkal.

A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/16Időpont márc. 17. 01:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha a tintagombát napon hagyod, szétfolyik és máris ihatod.Fuuuu jajjj!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/16Időpont márc. 17. 07:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

mi azt tanultuk a gimiben, hogy a gombák sejtfala egyfajta kitin, ami egy nitrogéntartalmú poliszacharid. na most akkor a poliszacharidot el lehetne hidrolizálni valahogyan monoszachariddá, ami pedig már cukor, és innentől kezdve egyenes út vezetne egy különleges gombapárlathoz!

# 4/16Időpont márc. 17. 11:29 Privát üzenet
Kérdező ha ekkora ismeret bázissal rendelkezel akkor keresd ki a különböző gombák tulajdonságait és az alapján válaszd te ki melyik a legmegfelelőbb a célodra.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/16Időpont márc. 17. 12:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Focikatalógus 728x90
A kérdező kommentje:

én ezt tényleg csak a halovány gimis tanulmányaimra alapozva írtam :D

# 6/16Időpont márc. 17. 12:47 Privát üzenet
Mojjo nevű felhasználó válasza:

Attól, hogy poliszacharid, a monomere se nem fruktóz, se nem glükóz. Az erjesztéshez használt Saccharomyces cerevisiae pedig ezeket tudná botani.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/16Időpont márc. 19. 07:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mekkora kamu vagy :D A kérdésből lejön hogy tök hülye vagy a témához, azt hiszed hogy zöldség a gomba meg pálinkát akarsz főzni belőle, aztán bemásolod a fél wikipédia oldalt és előadod hogy ez a gimis emléked. Nevetséges.

A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/16Időpont ápr. 3. 01:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

nem kamu, a gombapálinka igenis létezik

# 9/16Időpont ápr. 3. 18:53 Privát üzenet
Rejtvényjáték 728x90
Mojjo nevű felhasználó válasza:

@9: Márcsak azért sem létezik, mert a pálinka definíció szerint gyümölcspárlat...

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/16Időpont ápr. 3. 19:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Szeretnék szeszes italt késziteni banánból. Van valakinek valamilyen tapasztalata?
Semleges ízű pálinkából (pl. : alma) tényleg lehet aromával barackízű pálinkát készíteni?
Kérdésem: A lenti kiegészítésemet megismerve szabad-e ezzel az eljárással egyszer lepárolt pálinkát készíteni kisüsti főzőben? Válaszát előre is hálásan köszönöm. Üdvözlettel
Csipkebogyó pálinkát hogyan kell készíteni és mikor kell le szedni a csipkebogyót hozzá?
Miért nem lehetséges finom házibort készíteni?
Hogyan kell paradicsom párlatot készíteni?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Bor, sör, röviditalok rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!