Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sütéshez használt aromában...

Sütéshez használt aromában etil-alkohol?

Figyelt kérdés

Most nézem, hogy a sütéshez használt rum aromában etil-alkohol van. Eddig azért használtam, hogy azok is ehessenek a süteményből, akik autót vezetnek. De igy nem fognak bajba kerülni? Nincs ráirva, hogy mennyi az alholtartalma. Ha teába csepegtetek belőle, azt kimutatja a teszt?

Nem értem, minek akkor az aroma, ha az úgyis alkoholtartalmú, nem egyszerűbb rumot használni?



#etil-alkohol #rum-aroma
2020. jan. 6. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az aromából teszel pár cseppet, és annyira lesz rumos íze, mint egy evőkanál sütőrum hozzáadásával mondjuk. Utóbbiban sokkal több az alkohol összességében, mert több kell belőle. De egy tipikus süteményhez használt mennyiség esetén mindkettő mérési határ alatt lesz.
2020. jan. 6. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
48%
Ugye azért valamennyi kémiát tanultál ? Meg itt van az internet is. Az etil-alkohol a hígító anyag az aromához, alacsonyabb a forráspontja, mint a víznek, ezért sütéskor elillan és a végtermékben már semennyi alkohol nincs.
2020. jan. 6. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahol konkrét alkohol tartalmat is találtam, ott pl az egyik 7 %-os, a másiknak meg 15 %-os alkohol tartalmat írtak, de ahol nem volt feltüntetve, ott is legfeljebb második összetevőként szerepelt a sok összetevő közt, ergo ott is max 49 %-os lehet matematikailag, de valószínűleg ott is sokkal gyengébb.


Egy teljes üveg rumaroma esetén(30 ml) a legnagyobb lehetséges alkohol tartalommal számolva 3 centiliter pálinkának megfelelő alkoholról, legkisebb esetben meg egy apró korty sörnek megfelelő menyiségről beszélünk, persze ha az egész üveg tartalmát egy személy eszi,-issza meg. És akkor még ott van a párolgás, ha sütés előtt kerül pl a tésztába, akkor simán elpárolog az alkohol, ha a krémbe kerül és a krém nincs főzve, akkor benne marad.

De a legfőbb lényege a rum aromának, hogy kevesebb kell belőle, mint sima rumból, ergo még ha ugyanolyan erős is lenne, akkor is jóval kevesebb alkoholt jelent a használata.

Pár csepp miatt nem aggódnék, mint ahogyan pár darab rumos süti miatt sem, még ha valódi rummal készült volna sem.

2020. jan. 6. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!