Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért marad kemény a cukorbors...

Miért marad kemény a cukorborsó a levesben?

Figyelt kérdés
Többször jártam már úgy, hogy kemény maradt, pedig volt olyan levest, amit 5-6 órán át is főztem. Lehet azért, mert mirelit volt? Ha igen, akkor tudtok valami olyat a mirelitek közül, ami jobb minőség?
2020. jan. 8. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert túl főzted...


A zöldborsót mindig a leves főzés vége előtt kb 10perccel szokás bele tenni..

Így nem keményedik meg a rosszminőségű osztályozatlan zöldborsó sem.

Legközelebb próbáld meg így, nem lesz kemény, sem nyers. :)

2020. jan. 8. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
5-6 órát???? Te jó ég! A zsenge mirelit borsónak elég 5-6 perc! :)
2020. jan. 8. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Folytatom az előzőt.. Szóval a Lidlben a 450 g-os extra-zsengét vedd (sajátmárkás). Ennél jobbat sehol nem vettem még! :)
2020. jan. 8. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért kemény, mert 5-6 órát főzöd , minél tovább főzzük annál keményebb.

Én így készítem a levest :

[link]

2020. jan. 8. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom 5_6 órát, egyébként én is jártam már igy, de a borsó minöségével volt a baj, nem volt hajlandó megfõni.
2020. jan. 8. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :D Arról nem tudtam, hogy túl lehet főzni, így amikor 6 órát volt fönn (egyébként éjszaka főztem és véletlen rosszul állítottam be az ébresztőt és reggel vettem le, úgy sikerült😂) csodálkoztam, hogy jé, ez még kemény? :D én is mindig utoljára raktam bele, általában mindig házit, nem is volt vele baj, elég volt neki kevés idő. Amikor mirelitet vettem, akkor jártam így többször (normál főzés időnél😅) Lidl termékeit szeretem, kifogom próbálni, köszi a tippet!
2020. jan. 8. 18:43
 7/9 anonim ***** válasza:
A Lidl-ben a kilós kiszerelésű is kifogástalan.
2020. jan. 8. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
38%
cukorborsobol (Pisum sativum var. saccharatum) nem nagyon foznek levest, csak paroljak aktalaban, tesztakba is, roppanosan. levest felenk zoldborsobol (Pisum sativum) szokas fozni. de fel-1 ora alatt mindig kesz a levesem, altalaban tescosat veszunk, ha epp elfogy a kertbol a friss. ugyan olyan finom.
2020. jan. 9. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
mas fajtat probaj :) [link]
2020. jan. 9. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!