Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A baratom anyukaja hogy...

A baratom anyukaja hogy csinalja a cukorborso fozeleket?

Figyelt kérdés
Nem akarom megkerdezni tole, mert picit okoskodo, es egybol jonne az o tanitott meg fozni szoveggel. Felrakja sima vizbe a borsot, fuszerek es kesz. Max egy tejet latok a konyhapulton, ennyi, de sosem csomos, tok puha a borso es rohadt finom.. en altalaban a vizbe is rakok tejet, mikor fozom, es az enyem sem rossz, nem az,de sokat idozok hogy eltalaljam az allagot es ne legyen csomos, o meg pikk pakk kesz es fullos. Hogyan fozi?

2018. jún. 21. 23:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
XD
2018. jún. 21. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Várj egy picit,mindjárt megkérdezem tőle
2018. jún. 22. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Az erdekel, van e, aki hasonloan csinalja, vagy van tippje, es ez a megkerdezem szoveg egyaltalan nem vicces. De koszi, szolj, irj, ha elmondta
2018. jún. 22. 00:39
 4/16 anonim ***** válasza:
37%
Pici olajon megpirítom a borsót,megszórom 3-4EK cukorral, egy tk sóval. Kevergetem. Megszórom 2 ek liszttel. Gyorsan kevergetem. Felöntöm tejjel és egy pici vízzel. Kevergetem mert hamar odakap. Szépen elkezd sűrűsödni. (Arányok kb fél kg borsóhoz mérve)
2018. jún. 22. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
48%

Egyáltalán: Tényleg cukorborsóról beszéltek?


"Cukorborsó


Nagy előnye, hogy a borsószemeket nem kell kifejteni és a borsóhéj, amely az összes, megtermelt szerves anyagnak kb. a 30%-á teszi ki, nem megy veszendőbe."

2018. jún. 22. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
37%

Olajjal nem főzünk. de főzelékhez nem is pirítjuk meg a borsót.

A borsót felteszed vízben főni, sót, pici cukrot teszel bele. Ha megfőtt a borsó, tejjel vagy háti tejföllel, esetleg főzőtejszínnel behabarod, állandó keverés közben. Akkor nem csomósodik.

2018. jún. 22. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
86%

Tedd félre a büszkeséged, és kérdezd meg tőle, elmondod neki ,hogy ilyen finomat még nem ettél, és még szeretnéd tanulni, hogyan készíti, mert a te recepted nem ilyen jó.


Az én receptem is nagyon egyszerű,

Kevés vajon elkezdem dinsztelni a gyenge zöldborsót, amikor puhulni kezd megszórom liszttel egy percig kevergetve, majd felöntöm hideg tejjel. Amikor felforrt megsózom, egy-két kockacukrot dobok bele, és megszórom nagyon finomra vágott petrezselyemmel. Még egyet forralok rajta, és már tálalhatom is.

2018. jún. 22. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
39%

Kövesd a #6-os tanácsát.

A barátod anyukáját kerüld nagy ívben.


nála a rutin, meg az évek miatt finom a borsó(a cukorborsó az más)

2018. jún. 22. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
65%
Olajjal nem főzünk? Akkor miért van literszámra a boltokban? 😂
2018. jún. 22. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a normalis valaszokat, a haszontalanokat is, foztem ma egyet, valahogy igy, ahogy irtak paran, nem ugy, ahogy eddig foztem, finom lett aztan kesz, nem erdekel, o hogyan fozi, az enyem sem ehetetlen.
2018. jún. 22. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!