Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ecetes KECSKESAJT! Mit rontok el?

Ecetes KECSKESAJT! Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Megannyi recept van az interneten, igen, de valami mégsem oké.

Kérem, valaki, aki csinálja , leírná hogyan készül?

Amikor az ecetet beleteszem, nem válik el a savótól...

Egyszer sikerül, egyszer nem.

Talán friss tejből nem lehet?

Vagy kavarni? Vagy gyorsan/lassan hevíteni?

Tényleg! bolondbiztos receptet kérek a tőgytől a felvágásig.

Köszönöm!



2021. máj. 24. 12:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én friss 2 l forrásban lévő tejhez teszek 2 kis doboz vagy 1 nagy doboz natúr joghurtot majd 3 evőkanál ecetet és csak ezután teszek bele sót ami 2 evőkanál.
2021. máj. 24. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja azt elfelejtettem írni, hogy leszűrés előtt szoktam még ízesíteni, fokhagymaporral vagy friss reszelt fokhagymával, friss kaporral, csilivel amihez épp kedvünk van.
2021. máj. 24. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A fokhagymát nem reszelni kell, hanem fokhagymanyomón átpréselni. A két evőkanál só szerintem sok.
2021. máj. 24. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges ecettel szenvedni... Ha már van igazi kecsketejed, akkor vegyél hozzá oltó folyadékot is
2021. máj. 27. 05:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Úgy csináltam hogy az első válaszoló mondta, és nagyon jól sikerült.

köszönöm szépen.


Van itthon ecetem mindig, oltóanyag viszont nem. Igy a szenvedés inkább azzal lenne. :)

Ízben esetleg van közöttük különbség mert az így készült sajton nem érezni az ecetet csak azt amivel ízesítem.


Ettem mások által készített sajtot is, de akkor még nem érdekelt ez a dolog így nem kérdeztem meg hogy hogyan És mit, de azon nagyon érződött maga kecske szag/íz, ezen pedig nem.

Az lehetett az oltóanyaggal készült?

2021. máj. 27. 15:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az oltótt sajt legtöbbje érlelt. Sok féle oltóanyag és kultúra van.

Oltani viszont nem érdemes ilyen kis mennyiségben, igazi sajtkészítés pedig 10 L tejnél kézdődik, nagyon nem mindegy a hőfok, hűtés, egyebek. Minden sajtnak más a technikája. Időigényes.

Szóval lehet, hogy finomabb de nem mindenkinek van hozzá megfelelő felszerelése, ideje.

Nem mellesleg, aki belekötött a fokhagyma reszelésbe 😂 én is szeretem.


Kérdező!

Nagyon szívesen örülök, hogy sikerült!

1# voltam.

2021. máj. 27. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A só pedig L/kanál só
2021. máj. 27. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Másrészt az sem mindegy mit eszik a kecske,mert bizony azt is meg lehet érezni.
2021. máj. 27. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Mi az amitől "intenzív kecske" íze lehet?


Kukoricát és szénát , és legelnek ettől nincsen nekik.


(Én is reszelenm a fokhagymát,mert nagyon utálom a nyomót elmosni 😅)

2021. máj. 27. 21:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha legel mondjuk friss bodzát na azt meg lehet érezni a tejen.

A hormonok is rátesznek. Amellett szerintem ha a kecske nincs igényesen tartva, tehát ritkábban van takarítva akkor szagosabb, akkor viszont a teje is erősebb szagú és ízű. Én legalább is így tapasztaltam.


A joghurtot én azért szeretek bele tenni mert kicsit lágyabb az íze, amellett még is egy kis kultúra van benne. Amúgy elhagyható nem muszáj bele tenni.

2021. máj. 27. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!