Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valaki...

Miért van az, hogy valaki szereti a véreshurkát meg a vért, de én már attól is undorodom, ha a sonkán látok egy vérpennyet, vagy a húsban pirosat, a hús csomagolásában vért?

Figyelt kérdés

nov. 12. 00:54
 1/9 A kérdező kommentje:
vérpettyet*
nov. 12. 00:55
 2/9 arpi1969 válasza:
38%
olyan is van akinek a lakásba TILOS bevinni nemhogy vért de bármilyen állatból készített ételt . nemhogy megenni de a lakásba bevinni is TILOS. ilyen is van. ilyenek például a Krisnások is.
nov. 12. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Ez egy ősi ösztönből ered, hogy mindenevő volt az ősember. Vadászott, és amíg nem találta fel a tüzet, addig nyersen ette a húst, és vért is. Nem finnyáskodhatott, hisz az életben maradásáról volt szó. Később megkedvelte, hisz az adott neki erőt. Az ember fejlődött, de genetikájában benne maradt hogy az ilyen , és hasonló étkek jók, és nem kell irtózni tőlük. Persze finomodott is az emberek ízlése, de a többségben még mindig ott lapul a húsevő ősember.
nov. 12. 03:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Hidd el, van olyan is, aki szereti a véres hurkát, vagy a a hagymás vért, de a felvágottakban talált véres, véresnek látszó részektől ő is viszolyog.

A véres hurkába már a készítés során sem nyersen kerül bele a vér, ami csak egy része a hurkának, van abban más is, de valóban megszínezi a hurkát, de az nem vörös lesz, hanem sötétbarna már az abáláskor is, megsülve pedig fekete.

A felvágottakban talált élénk vörös színt a nyers vérrel kapcsolja össze az ember agya, ami azért kérdéses, hogy valóban az-e, nem pedig ételfesték.

nov. 12. 04:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
24%
Mert az látványra nem szép, nem odavaló.
nov. 12. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 qkker1 ***** válasza:
54%
Talán azért, mert nem vagyunk egyformák.
nov. 12. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

Valószínűleg csak nem ettél még jót, ezért társítasz hozzá negatív előítéletet.

Én pl nagyon szeretem a sült hagymás vért, szerintem szuper finom. De ez egyéni ízlés is jórészt.

Amúgy a húsokból szivárgó folyadék valójában nem vér hanem sejtközi folyadék ami a benne lévő bilirubintól piros.

nov. 12. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

Mert a felvágottat nem sütöd meg, így nem tudod eltüntetni a vérszínű részt, csak ha kivágod. Mivel a nyers hússal, vérrel azonosítod, ezért undorodsz tőle.

A véres hurkát jól megsütve feketésnek látod, nem hasonlít a vérre és isteni finom.

A felvágottakon a nyers hús színű pirosas foltoktól én is rosszul vagyok, ki szoktam belőlük vágni.

Viszont a nyers húsban engem nem zavar, mert sütéskor úgyis eltűnik.

nov. 12. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem fog utána látszani, de attól még benne van.
nov. 12. 12:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!