Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fent marad a családotokban...

Fent marad a családotokban valamilyen régi recept amit még nagyszüleitektől vagy dédszüleitöktől maradt meg?Ha igen akkor milyen recept?

Figyelt kérdés

#recept #nagyszülő #családihagyomány
jan. 23. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
A képviselőfánk egy csokikrémes diós habcsókszerűség, egy lapos sajtos rúd, fatörzs torta és madártej
jan. 23. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok, finomak is, de alig tudjuk hasznosítani, mivel a család egy része vegán, vegetáriánus, a másik része a csirke-hal-pulyka vonalon mozog, míg a régi receptjeink jellemzően mócsingos húsokkal teliek.
jan. 23. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon sok. Dédim 91 éves. Igaz már nem főz, mozogni is alig bír, de sok receptet tanított meg. Házitészta, sütemények stb... mamám aki 72 éves, ugyanúgy főz, ugyanazokkal a receptekkel mint 50 éve. Ezek mind a családban maradnak.
jan. 23. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Vagyis, mamám receptes füzete megvan, de bármit próbáltam belőle meg sem közelítette az övét...

jan. 23. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 mobidick ***** válasza:
Nálunk Szabolcsban a "káposztás paszuly" volt a szinte mindennapi étek. Egyszerű: a fejes káposzta termett, a paszuly szintén (paszuly=bab). Káposzta savanyítás házilag? Nem tudom, de Nagymamám egy hét alatt (vagy kevesebb, mert még kicsi "onoka" voltam) elintézte. A paszulyt mindig annyit duggattak el a tengeri mellett, hogy kitartson ínséges időkben is.) Szóval a savanyított káposztát vékonyra vágták (nem úgy savanyították, mert a leveles savanyú káposzta is a mindennapok eledele volt), és külön odatette Édesmamám főni, kevés vízben. Ha szükséges volt,(sóssága miatt), a levét leöntötte és friss forró vízzel egészítette ki. A Paszulyt(!) igen nagybetű, mert a túlélést jelentette sok esetben! feltette főni, zsíron pirított hagymás lében. Amikor mindkettő elérte a félig főtt állapotot, akkor a káposztát átmerte a paszulyba. Rántást készített hozzá, összedolgozta és kész volt a legalább 3-4 napos élelem, amit vihettünk a Gorvába eledelnek. (román határ melletti magyar földek). Ha ez már nem volt, de avas szalonna igen, akkor azt sütöttük nyárson, és a "csordakútra" mentünk vízért. No ilyen víg volt a paraszti lét.
jan. 25. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!