Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől lesz finom édeskés a...

Mitől lesz finom édeskés a sütőben sült/levesben főzött répa?🤔

Figyelt kérdés
Egyszer vendégségben ettem és nagyon ízlett de nem sikerült még újraalkotni :D

febr. 27. 13:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%
Fajtától is függ mennyire édes.Sütőben lehet csalni pici cukorral karamellizálni.
febr. 27. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
5%
A házinak nincs párja. Ha boltit használsz, abból sosem lesz igazi, finom, édes sárgarépa.
febr. 27. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Maga a répa számít amit megveszel. Ki kell fogni a jó minőséget
febr. 27. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
75%

Napfény adja a cukortartalom nagy részét, meg a répa fajtája.



Ha ilyen karameliztat akarsz, az meg egyszerûen kis olajjal be van tolva a sütôbe, és megszórva barna cukorral, fahéjjal, garam mashala keverékkel.

febr. 27. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én azt figyeltem meg, hogy ha egyben főzöm, akkor édesebb, mint amikor felkarikázom.
febr. 27. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
65%
#2, ekkora debilséget 😂
febr. 28. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
#6 Miért is lenne debilség? A természetes körülmények között termelt zöldség jobb ízű, mint a mesterséges körülmények között termelt. Elég pl összehasonlítani a bolti és a házi paradicsomot. Még a színe is más. A házi napérlelte édes, míg a bolti vízízű. Ugyanez igaz a sárgarépára is.
febr. 28. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
47%

2&7, ez attól függ hol laksz 🤷🏻‍♀️


Ha nagy gyárak vannak a szomszédban, akkor a házi sem lesz ám jobb, mint az a bolti amit mondjuk bio körülmények közt nevelnek.



Az meg, hogy te azt hiszed, hogy a lézer szemeddel meg ízre megmondod miben mennyi rossz vagy jó anyag van, eléggé vicces.

febr. 28. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
#8 Nem igazán értem, miért kötsz belém. Minden évben vetek sárgarépát és szoktam venni boltit is. Össze sem hasonlítható a kettő. Ki kéne próbálnod.
febr. 28. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
65%

9, Mert a te egyedi eseted nem jelenti azt, hogy mindenkinek jó ötlet, hogy mindenhol alkalmas erre a termőföld. Vannak olyan helyek, ahol kifejezetten rossz ötlet palántázni.



Én agrár családból jövök, hidd el, a gazdák is sokat gondolkoznak, dolgoznak azon, hogy amit termelnek a lehető legjobb, legellenállóbb, nagyobb, szebb legyen.


Vannak nagyipari gazdaságok, akik arra mennek rá, hogy minél több, stabilabb termény legyen. Vannak kis gazdaságok, ahol meg az a cél, hogy kis mennyiséget de nagyon körültekintően termesszen.

Ezek ízre de árra is mások lesznek.



Azt meg gondolom te is észrevetted, hogy februárban màs az íze a cuccnak mint nyáron. Ehhez se kell atomfizikusnak lenni.



A répát egyébként egy ilyen pitypang gyökérhez hasonló, hitvány kis izéből tenyésztették ki. Azért édes, nagy, roppanós, mert addig szelektálták, keresztezték, amíg megfelet az igényeknek lett.

febr. 28. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!