Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha belefő valamibe a búzaliszt...

Ha belefő valamibe a búzalisztből készült tészta, akkor már az a lé (pl egy leves) is glutént tartalmaz?

Figyelt kérdés
Vagy sütök olajban panírozott húst, ami búzalisztes panírral készül és utána sütök egy gm panírral készült húst, akkor a második sütéskor szennyeződik a gm hús?

márc. 14. 11:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen a főzőlê már gluténes lesz.Akinek nagyon erős allergiája van nem szabad fritouban se sütni ha előtte normál panírozott hús sült.

Ezért jobb kerülni az éttermeket.

márc. 14. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szennyeződik. Olajban sütésnél alapszabály, hogy a gm-et sütjük előbb.
márc. 14. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ez mind szennyezés. Gluténérzékeny már nem eheti.
márc. 14. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

Jaja. Ez simán kórházba küldene valakit, de legalább is sugárba fog hányni.


Még ha a kanál vagy a vágódeszka látott valaha lisztet, már megette a fene. Mert ugye porózus, és gluténes lett már.

márc. 14. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
57%

"Olajban sütésnél alapszabály, hogy a gm-et sütjük előbb."


Ez elvileg igaz, de csak akkor, ha az friss olaj, nem az elözö sütésröl maradt, ahol más sütöttek benne gluténes valamit - ezt ugyanis a legtöbben elfelejtik

márc. 14. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván igen, az olajnak frissnek kell lennie…
márc. 14. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
33%

A glutén nem sima allergia, hogy kicsit rosszul lesz nem baj. Ez szerint maradandó sérüléseket okoz az ember belsejében.


Még a liszt a levegőben is baj lehet néhányaknak.

márc. 14. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
89%
Aki csak önkéntes divatdiétaként eszik gluténmentesen annak jó így is. De aki gluténérzékeny annak az ilyen szennyeződés is veszélyes lehet és nem szabad ilyeneket ennie!
márc. 14. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Aki divatdiétázik, mint az egyik kedves magyar influenszer, aki "leszedem a szalámit a kenyérről és úgy ehetem" - itt néztem egyet. Annak édesmindegy.


Nekünk, érzékenyeknek súlyos GI panaszokat okoz, legyen szó levesről, de én pl hagyományos pékségben sem dolgozhatok, sem olyan helyen, ahol szálló liszt van, ugyanígy nem ehetek egy salátát sem pizzériában és sorolhatnám.

márc. 15. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

A hetes válaszomat miért kellett lepontozni?


"A cöliákia (gluténszenzitív enteropathia) egy örökletes, genetikailag meghatározott autoimmun betegség. A táplálkozással bevit glutént (a búzában, rozsban, árpában található fehérje) nem tudja feldolgozni a szervezet, s bonyolult kölcsönhatásba lép a vékonybél nyálkahártyájával, valamint az immunrendszerrel, melynek következtében ellenanyag-termelődés indul meg a saját szövetek ellen."



Azaz nem csak "sima" allergia, amire nyomod az epipent, megfigyelnek, kiürül aztán jól van.

Maradandó károsodást okoz.


Mondom ezt úgy, hogy másra nekem is van epipen, voltam napokat kórházban allergiával, de a gluténesekhez képest az enyém még mindig kb semmi.



Ha cölisnek glutént adsz, az maradandó sérüléseket okoz.



[link]


Tessék, olvassátok el.

márc. 15. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!