Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A ló melyik részéből lehet...

A ló melyik részéből lehet kolbászt csinálni? Melyik fajtát érdemes venni ilyen célra?

Figyelt kérdés
2011. júl. 13. 11:04
1 2
 1/12 anonim válasza:
0%
Semelyikből illetve semelyiket.
2011. júl. 13. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
47%
Az ilyen emberekből kellene kolbászt csinálni ...
2011. júl. 13. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
45%
Az IGAZI magyar ember NEM eszik lovat!!
2011. júl. 13. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 doboszoli ***** válasza:
59%

Igazi magyar (éhes) emberek a háború után úgy ették a lóhúst, mint te a meggyespitét. Lévén, csak az volt kapható.

Bármelyik színhús részből (comb, lapocka, gerinc, nyak) készíthetsz nagyon jó kolbászt, csak 30% körüli kemény szalonnát kell hozzádarálni.

Bármilyen állat alkalmas rá, kivéve az aszott, csontsovány lovat.

Semmivel nem magyarellenesebb, mint megenni a húsvéti nyuszit.

2011. júl. 13. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
21%

Sporttársat nem eszünk.

Amúgy nem tudom hogy gondoltad ezt... veszel 200 ezerért egy lovat és hátul az udvarban levágod vagy hogy????

Lovat, marhát csak böllér vághat. Na meg vágóhídon...

Ne akard... Inkább vegyél kész kolbászt, de számomra, mint lovasnak elég brutális már az a tudat is, hogy valaki a saját lovát eszi meg. Persze én is kóstoltam már lókolbászt, de inkább messzire kerülöm, főleg a gondolat miatt, hogy az "alapanyagot" valaki nagyon szerethette és társa volt. Te se tudnád megenni a kutyádat vagy a macskádat. A disznóval, marhával más a felállás, mert azt a húsáért tenyésztik, a lovat pedig sport és hobby társnak.

2011. júl. 13. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 doboszoli ***** válasza:
Csaxólok, hogy a tipikusan "lóevő" országokban kifejezetten vágásra tenyésztettek, és tartottak hidegvérű lovakat, a mai napig is.
2011. júl. 14. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:

De mi nem vagyunk tipikusan lóevő ország, hanem elvileg lovas nemzet! Sosem ennék lovat, mint ahogy kutyát vagy tengerimalacot sem.

És persze..a katonák nyílván rá voltak kényszerülve. Miylen lovas katona az aki jókedvel megeszi a lovát ? Gondolom nem sátorozott mellettük a hentes.

Másrészt meg szerintem nem éri meg. Egy oylan ló, amelyik nem gebe minimum 200.000. [link]

2011. júl. 14. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim válasza:
56%

Vagy ha a háborús dolgot félreértettem:

Te is csirkehúst ennél, ha csak azt lehetne venni. Ez nem érv. Lévén a a mai széles választéknak. Nem vagyunk rászorulva a lóhúsra.

2011. júl. 14. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
48%

A legtöbb vágó ló az olaszokhoz megy, itthon nem sok helyen vágnak lovat. De nincs is nagy igény rá, mivel a mai lovaskultúrában a ló inkább társ, mint élelemforrás. Nem kérdőjelezem meg, hogy régen ínséges időkben nem ették meg a lovat, de akkor az kellett, hogy ne haljanak éhen és nem hiszem, hogy bárki is szívesen ette meg hűséges hátasát vagy kocsis lovát.

Ha meg szeretnéd kóstolnia kolbászt vagy a virslit, akkor vegyél kész terméket.

2011. júl. 14. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 doboszoli ***** válasza:

Nyilván én sem tölteném be kolbásznak a kiöregedett lovamat, ami társam volt 15-20 évig.

De amellett kitartok, hogy a lókolbász helyesen készítve, isteni.

2011. júl. 14. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!