Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hentesnél milyen füstölt húst...

Hentesnél milyen füstölt húst lehet venni? Gyorspácolta, vagy rendesen füstöltet (mint anno régen)?

Figyelt kérdés
2011. aug. 13. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Hentesnél az állítólagos hagyományos füstölt sem olyan, mint az igazi, párszor már megjártam vele, volt amelyik pár nap alatt megromlott, de az íze sem az igazi, így inkább maradok a piaci Mari néninél, aki 20 éve naponta ott árulja a saját füstölésű sonkát és szalonnát, finom tepertőt, kolbászt, stb.
2011. aug. 13. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
itt még nem láttam a piacon, de nagyon elegem van a gyorspácolt vackokból, inkább vennék drágábban, de rendes füstölt húst...Hentesnél akkor esélytelen?
2011. aug. 13. 16:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a hentesnél vannak olyan húsok, amiket ők füstölnek! Hátul az udvarban van a húsfüstölő üzem...

:)

Némi fürkészéssel lehet jó dolgokat találni, és nem is drágábban, mint a gyorspácolt sz@rok!

:D

2011. aug. 13. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

én is piacon veszem a bevált füstöltáru kereskedőnél, illetve őstermelőnek van kiírva.

annak az árunak tökéletes a sózása, a füstölése, a kolbász is nagyon finom.

ott tudok venni normális húsos kolozsvári szalonnát,amit én magam úgy vágok fel , ahogy szeretem, nem az összeragadt

hártyavékony, nyúlós "bacon"

és minden vevőjének, ad egy falat kóstolót, abból amit kinézett magának...:))

remélem sikerül találnod egy tisztességes hentest.

üdv.

2011. aug. 13. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Ma már csak kisüzemek gyártanak hagyományos száraz sós tartósítású termékeket. (pl.én)

Lehet, hogy drágább minta a tacskó gazdaságos förmedvények, de megéri.

Ott a nedvességet (jóféle nitrites sóoldat) a húsba belepréselik(injektálják), majd 1-2 nap múlva füstölőgyantával "megfüstölik". 20-30% páclét fizetsz hús árában.

Ezzel szemben mi a nedvességet konyhasóval elvonjuk a húsból,(akár 2-3 hét), és a sóérett darabokat hideg akácfüstön 1-3 napig füstöljük.

A különbség? Hm!

2011. aug. 14. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!