Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A nádcukor a "legegészségesebb...

A nádcukor a "legegészségesebb" cukor?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a cukor nem a legegészségesebb dolog, de úgy tudom a nádcukor nem megy át azon a vegyi folyamaton, amin kristálycukor átmegy.
2009. ápr. 28. 19:19
 1/9 anonim ***** válasza:

a kristálycukrot cukorrépából a nádcukrot pedig cukornádból nyerik ( nem ugyanaz mint a sima barnacukor, ami a kristálycukor egyik mondhatni változata, kihagynak bizonyos vegyi tisztító lépéseket)

A cukornádban alapból több tápanyag van, és a jó minőségű sötétbarna nádcukrot nem tisztítják úgy, mint a hófehér kristáylcukrot, ami szintél barnás alapból.

Vagyis, igen, egészségesebb, kávéba teába és bizonyos sütikbe még jobb is, viszont az íze teljesen más mint a hagyományos cukoré, kicsit a törökmézre hasonlít az íze, legalábbis szerintem.

2009. ápr. 28. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
55%
Használj mézet az a legegészségesebb.Én még a kávét is azzal iszom.
2009. ápr. 28. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
első vagyok, a cukrok közül végülis a legegészségesebb a sötétebb barna nádcukor, viszont ha csak édesítés a lényeg, nem kikötés, hogy cukor legyen, így én is inkább a mézet javaslom, ha cukrok közül kell választani akkor nádcukor
2009. ápr. 28. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!Én is szoktam mézet használni édesítéshez, csak arra gondoltam, hogy sütikhez meg ételekhez is jobb lenne valami egészségesebbet tenni mint a sima cukrot.
2009. ápr. 28. 23:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Én egy kaktusz levét használom ami sokszor jobb mint a cukor vagy a méz és másként is szívódik fel, azaz nem "üt" mint a cukor.

A neve kék agave.

2009. ápr. 29. 05:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Tévedés, hogy a barna cukor egészséges lenne, csak az a különbség a fehér cukorral szemben, hogy némileg több ásványi anyagot tartalmaz, de a barna cukor hatása is ua: elsavasítja a szervezetet, nem tesz jót a csontoknak, stb.


Ha édesíteni akarsz, használj SZTEVIA-t ez teljesen természetes és cukor mentes.


További infó a cukorról a CUKORBLUES c. könyv.

[link]

2009. ápr. 29. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
Ácsi... más a barna cukor és a nádcukor. Te most a barna cukor folyamatát írtad le. A barna cukor nem megy át azon, amin a fehér. Valami tisztító nem tudom mi. A nádcukorba nincsen cukorrépa és egyéb savak, amik megtalálhatók a fehér cukorba.
2013. jan. 3. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A szőlőcukrot is kiemelném:


" A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral konkurrálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évben.Köszönhetően annak, hogy ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény...stb készítéséhez, mint rosszhírü elődje. A teljes trónfosztásnak sajnos magasabb szempontok állnak útjában. A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt néhány évszázad alatt a köz szemében a cukor fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz kiiktatni a közgondokodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek ( a világ vezető és ezek nyomába siető államok ) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl a túlsúly) kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak.


Ezt a helyzetet a szőlőcukor ugyan nem oldja meg, de mivel gyorsan és azonnal energiát szolgáltatva felszívódik, kevésbbé terheli a lebontó apparátust.Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét.Nem véletlenül fogyasztják sportolók, testépítők is pl edzés előtt. "

2013. júl. 12. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 John42 válasza:
nadcukor.hu alatt van összehasonlítás a cukor féleségek között. Úgy látom objektív hiteles infó, de az eddigi válaszok is jók. Az viszont lényeges, hogy az egészséges cukorból se használj sokat, továbbá legalább ennyire fontos, milyen alap anyagot akarsz édesíteni, különben SEMMI ÉRTELME ! Amit eddigi ismereteim alapján megtudtam, hogy a cukor ártalmait mindenki tudományos szinten egyetértés van. Legtöbb másban már nem ilyen az egység.
2013. júl. 29. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!