Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Evett már valaki igazi, érett...

Evett már valaki igazi, érett banánt? Olyat, ami a fán érett meg teljes egészében. Milyen volt? Sokkal édesebb, mint a zölden leszedett, és mesterségesen érlelt?

Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Banánt még nem, de ananászt igen, az maga volt a csoda, az ízét még most is érzem a számban, ha rágondolok, gondolom a banán is ég és föld, nemcsak az édessége, hanem a zamata is más.
2011. nov. 10. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Én csak konzervananászt ettem. Az meg a sok cukortól olyan édes, gondolom.
2011. nov. 10. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát a banán nekem is kimaradt, de narancsot, citromot, fügét, datolyát azt igen. Valóban semmihez nem hasonlítható az ízük. A napfény csodákra képes.
2011. nov. 10. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A konzerv ananász mind szinte éretlen ananászból van, és agyoncukrozott.
2011. nov. 10. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Senki nem evett még.Azt is elmondom miért. Ha elkezd érni a banán ellepik a gyümölcsevő rágcsálók, rovarok, madarak ezért MINDENHOL zölden szedik le és leszedve érlelik meg. Pár éve volt egy műsor a discoveryn ahol érintették ezt a témát. Amúgy az ananász valóban sokkal ízletesebb, ha nem konzervként esszük, viszont én nem tudok enni olyan sokat mert marni kezd egy idő után, míg a konzervnél ez nem jelentkezik :)
2011. nov. 10. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Azért ezt nehezen tudom elhinni, hogy a helybeliek is így eszik.

Nyilván olyanok véleménye érdekelne, akik ott kint helyben megvették mondjuk a piacon, egy olyan országban, ahol van banánfa.

2011. nov. 10. 16:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Pedig így igaz. Különbség abban van, hogy hagyják magától beérni, vagy mesterségesen siettetik az érést. Erről is volt egy műsor valahol. Különböző módszerek vannak rá. Gázok például.
2011. nov. 13. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

háát igen sokkal finomabb a bolti mind mesterségesem érlelt

egy nagy szar :D

2011. nov. 24. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Mészáros Laci vagyok válasza:
A legtöbb gyümölcs mesterségesen érlelhető nagyon egyszerű szerves gázok, etilén vagy acetilén segítségével, mert a gáz kicsit hasonlít ahhoz a növényi hormonhoz, amely az érést szabályozza.
2014. máj. 11. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!