Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A savanyúságok tartalmaznak...

A savanyúságok tartalmaznak vitaminokat, vagy elvesznek a tartósítás során?

Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 06:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Tartalmaznak. A savanyú káposztában több a C vitamin,mint sok gyümölcsben,
2011. dec. 1. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

a savanyú káposzta más "tészta". semmilyen hőkezelésnek nincs kitéve, sem tartósítónak, csak a természetes tejsavas erjedési folyamat savanyítja. szóval evidens, hogy, nem veszít a káposzta a c-vitamin tartalmából, sőt..

az eltett savanyúságok sajnos valamennyit veszítenek a vitaminokból, mivel általában hőkezeléssel (is) tartósítják őket.de azért annyi marad bennük, hogy télen friss zöldségfélék híján , kéznél legyenek.

2011. dec. 1. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Valóban elbomlanak a hő hatására.

[link]

[link]

2011. dec. 1. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
én sem a savanyúkáposztára gondoltam, nyilvánvaló a c-vitamintartalma, hanem a csalamádéra, almapaprikára, stb. én raktam be ezeket, de hőkezelést nem kaptak.
2011. dec. 3. 08:08
 5/5 anonim válasza:
Semmiféle savanyúságot nem kell hőkezelni! Így megmarad a tartalma mindenféle szempontból.
2012. máj. 1. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!