Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki hogyan tárolja a téli/feket...

Ki hogyan tárolja a téli/fekete/retket hogy hosszú ideig elálljon és valaki rakott már el télire kovászos uborkát és hogyan?

Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 19:00
 1/1 doboszoli ***** válasza:

A retket a többi zöldséghez hasonlóan pincében, homokban, vagy papírzsákban(!), 15 fok alatt.

Az uborka nem nagy dolog.

Nyáron, rendesen uborkát kovászolsz, lehetőleg apróbbakat.

Amikor még 1 nap lenne hátra az "éppen jóig", a lét leszűrni, ülepíteni, majd Na-benzoátot belekeverni. Az uborkákat egyenként átmosni, tiszta üvegbe rakni, lét rá, hogy ellepje, üveget lezárni, hűvös helyre tenni.

Érdemes a vizet előtte felforralni. Általában három üvegből kettő jó lesz, egy kidobós, de amelyik jó, az tavaszig eláll.

Kicsit off, de közreadom,mert idényre elfelejtem.

Tettünk egy próbát a paradicsom befőzés reformálására, úgy tűnik, bejött.

Ipari mennyiség paradicsomhoz jutottunk. Sajnáltuk kidobni. Kicsumáztuk, azon héjasan a legkisebb lyukú(3-4mm-es) tárcsán, húsdarálón megdaráltuk.

Üstben forrás után 10 percig rotyogott, kapott Na-benzoátot, majd úgy ahogy volt, forrón üvegekbe került,és szárazgőzben hűlt ki.

Felhasználás előtt botmixerrel átjáratva, olyan csodás sűrű paradicsomot ad, hogy levesnek(tegnap volt) majd felesben kell hígítani. Se mag, se héj nem látható, és finom, friss ízű.

Javaslom idényben kipróbálásra.

2012. jan. 9. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!