Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nyers étrendet folytatókkal...

Nyers étrendet folytatókkal itt fel tudom venni a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Szeretném megtudni, hogy a hüvelyesek fogyasztásával kapcsolatban mit ajánlanak, akik már huzamosabb ideje nyers táplálkozást folytatnak!

Például csicseriborsót szoktatok áztatni és úgy fogyasztjátok, esetleg csíráztatva? A hüvelyeseket érdemes csírázva fogyasztani vagy ellenjavallt?

Hüvelyes mennyi található egy heti vagy havi fogyasztásotokban?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!



2012. márc. 2. 17:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
nekem élelmiszerkémia tanárom mondta, hogy a zöldborsó nyersen mérgező. azt mondta, rosszul van, amikor látja, hogy felesége megeszik pár szemet nyersen.
2012. márc. 2. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló, köszi, hogy írtál! A tanárod biztosan még sok egyéb érdekes dolgot is mondott.


Várok még válaszokat, tapasztalatokat, véleményeket!

2012. márc. 2. 20:59
 3/19 anonim ***** válasza:

mikor szezonja van kiló számra eszem a zöldborsót nyersen.

abszolút semmi bajom nem volt még tőle! biztos valami mutáns vagyok, vaaaaaaagy nem annyira mérgező mint gondolnád

2012. márc. 25. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
csak most nézem mint írtam. csicseriborsót akartam írni a zöldborsó helyett.
2012. márc. 25. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszi! :-) Írjatok még! (Nyers zöldborsóval kapcsolatban: gyerekkoromban én is hámoztam, ettem, hámoztam, ettem... rengeteget! Bajom nem volt. :-))

A hüvelyesek csíráztatásával kapcsolatban továbbra is várom a tapasztalatokat és véleményeket!

2012. márc. 25. 18:12
 6/19 anonim ***** válasza:
egyébként mi az oka annak, hogy nyersen eszel mindent?
2012. márc. 25. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi az érdeklődést. Nem szoktam mindig mindent nyersen enni, de szerintem az ember egészségére válik, ha minél több nyers zöldséget, magvakat, csírákat, gyümölcsöt eszik.

A hüvelyesekről és azok csíráztatásáról amúgy sem tudok sokat, de ezt a csicseriborsós kérdést főleg a párom miatt tettem fel - vajon hogyan optimális a fogyasztása? (Valahol azt olvastuk, hogy a hüvelyesek csíráit 15 percig kell párolni - valami ilyesmit.) Szerettem volna valamilyen infót vagy leginkább személyes tapasztalatot olvasni ezzel kapcsolatban.

Szia!

2012. márc. 27. 20:53
 8/19 anonim ***** válasza:
Én nyersen csak a füstölt szalonnát eszem, meg a hagymát hozzá!
2012. márc. 28. 02:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:
;-)
2012. márc. 28. 07:13
 10/19 anonim ***** válasza:
Jajj annyira lelkes és kedves vagy,hogy muszály volt ide írnom. Én is szeretem a csírákat és ha találok erről infót szívesen megosztom majd Veled. Valahogy Én is annak a híve vagyok,amit Te is írtál.:) Szóval még jövök,azért írtam most ide!:) Szia!
2012. máj. 31. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!