Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tartsuk a sajtot, hogy...

Hogyan tartsuk a sajtot, hogy ne büdösödjön meg?

Figyelt kérdés
Trappista sajtot szoktunk venni, nagy kereket. 4-be vágjuk és mindig csak 1 negyed van a hűtőben, a többit a fagyasztóba tesszük. A hűtőben lévő sajt viszont pár nap alatt bebüdösödik. Bár sokat eszünk sajtot, 3-4 nap alatt nem fogy el egy negyed. Hogyan tartsuk, hogy ne legyen büdös ilyen hamar? Mi nejlonzacskóba tesszük, talán ez a baj? Ti hogy tartjátok?

2012. jún. 11. 20:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen büdös trapista kellene...pontyokat fogok vele a dunából ezt rakom a horogra. Csak itt Pesten a trapistát műanyagból meg vegyszerekből készítik, nincs is sajtszaga egyáltalán. Milyen márkájú ez abüdös trapista és hogyan kell megrothasztani a hútöben? Óriáshalat akarok fogni...
2012. jún. 11. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

:D

Akármilyen műanyag trapista, vágd kockára. Végy egy adag disznómájat, a sajtot forgasd meg alaposan a májból kicsorgó vérben.

A szürke-harcsa imádja, én pedig a szürke-harcsát akár rántva, akár a tiszai-halászlében!

2012. jún. 11. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:

Sütőpapírba csomagolva nem párásodik, nem nyálkásodik. valamivel szárazabb lesz, de a minősége nem változik.

Az érett sajtnak amúgy van egy jellegzetes illata. a sajt folyamatosan érik, ahogy "öregszik", a fagyasztás ezt leblokkolja. amikor kiveszed és melegebb hűtőbe teszed, újra beindul ez a folyamat és annak az illatát érzed, ami nem lehet büdös.Persze mindnyájunknak más a szaglása, mint , ahogy az ízérzete is...

2012. jún. 12. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
Zsírpapírba, vagy sütőpéapírba szoktam tenni, amit nem a fagyasztóban tartok, a zsírpapírt/sütőpapírt célszerű naponta lecserélni, így nem vizesedik át és nem penészedik meg a sajt olyan hamar.
2012. jún. 12. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekünk a sajtos ajánlotta, hogy papírba csomagoljuk, akkor nem fog penészedni. Én zsírpapírt használtam, valóban sokkal tovább bírta, viszont megkeményedett (de reszelni meg éppen úgy jobb).
2012. jún. 12. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!


Fagyasztóból úgy veszem ki, hogy kint hagyom felengedni és csak utána, egy új zacskóban teszem a hűtőbe. Más nem büdös bent, úgyhogy a sajt válik olyanná. Ez akkor nagyon valószínű, hogy a zacskós tárolás miatt. Kipróbálom a sütőpapírt!


A horgászós válaszolónak: mi mindig "pap" sajtot veszünk, annak egy pap (vagyis inkább barát) van az elején. Nem tudom mi a hivatalos neve/márkája. Mi ezt nagyon szeretjük és mint látod, nejlonban tartva pár nap alatt be is büdösödik.

2012. jún. 12. 14:15
 17/22 anonim ***** válasza:
a trappisták normandiai papok voltak, azért van pap a címkéjén:)
2012. jún. 12. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszi az infót, bár ez egy márka tényleg, amelyik elején pap van. Rengeteg más trappista is van, azoknak a címkéjén nem pap van.
2012. jún. 12. 21:48
 19/22 A kérdező kommentje:
Nos, a sütőpapiros tárolás nem jött be, 1 nap alatt is megszárad annyira, hogy folyton le kell belőle vágni, ez pedig nagy pazarlás. Úgyhogy marad az, hogy többfelé vágjuk és úgy fagyasztjuk :)
2012. jún. 23. 16:05
 20/22 anonim ***** válasza:

Hárman három helyről ajánlottuk a sütőpapírt.Nem beszéltünk össze, és magam is jeleztem, hogy gyorsabban szárad benne. De, ha az ember naponta fogyasztja, nincs ideje kőszikla keménységűre száradni.még egy esélyt adhatsz a sütőpapírnak, talán , ha abba csomagolva dobozba teszed. a tetejére a dobozfedő alá tegyél egy konyhai papírtörlőt, ami a párát felszívja.

de azt szerintem bevallhatod, hogy nem büdösödött meg:)

2012. jún. 23. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!