Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan recept amit a...

Van olyan recept amit a magadénak tartasz?

Figyelt kérdés
2012. szept. 26. 20:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy átalakított sült rizs recept, főleg,ha kevés a hús itthon.

Kevés zsíron egy fej vöröshagymát megdinsztelek, rádobok 30 dk, csíkokra vágott lapockát, vagy combot. Sózom, borsozom és puhára párolom-sütöm.

Közben 3 bögre rizst megfőzök. Sóval,majorannával, bazsalikommal fűszerezem.

Amíg főnek , keverek majonézt, majd tartármártást csinálok belőle.

Ha a hús és a rizs is kész, akkor a húst kiveszem az edényből,ha kell, még teszek hozzá egy pici zsírt, és beleöntök 10 felvert tojást, melybe apróra vágott fokhagymát is teszek. Ha egy picit sült a tojás, akkor félrehúzom, belekeverem a húst és a rizst, majd addig főzöm-keverem, amíg a tojás is megszilárdul. Tartármártással nagyon finom, laktató étel.

De van, amikor tartár helyett sajtmártást adok hozzá.

2012. szept. 26. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
Az igen. Utolsó..hmmm :)
2012. szept. 26. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Töltött gomba: kiadós kaja, ahogy én szeretem a legjobban:

Apró kockákra vágott krumplit serpenyőben megpirítok, amikor már puha, ráteszem a vékonyra szelt gombát, fűszerezem, és leöntöm egy kis fehérborral majd letakarom. Közben megpirítok darált húst, paradicsompürét adok hozzá, kevés vizet, majd fűszerezem (só, bors, zöldfűszerek, chilli). Leveszem a gombás krumpliról a fedőt, hagyom elpráologni a nedvességet és az alkoholt, és pirítok rajta egy kicsit. Ha kész, hozzákeverem a paradicsomos húshoz. Közben egy tepsi aljába rakok pár nagy fej gombát fejjel lefelé, megtisztítva, sózom, borsozom, pár csepp olajat teszek rájuk, és berakom a sütőbe nagyjából 10 percre. Amikor megvan, a gombákra öntöm a húst, reszelek rá sajtot, és sütőben összesütöm. Hozzá rizst vagy pennét tálalok.

2012. szept. 27. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Sangriás-szilvás palacsinta:

A szilvát (befőttet vagy frisset) beleteszem egy lábasba, felöntöm Sangria-val, teszek hozzá cukrot ízlés szerint, és addig főzöm, amíg a szilva jó puha nem lesz. A Sangria és a cukor a főzés közben jó szirupos lesz.

Közben a palacsintákat hagyományos módon elkészítem.

Lefektetek egy palacsinta szeletet tányérra, erre jön a szilvás cucc, erre palacsinta, erre szilvás cucc, és még egy palacsinta a tetejére. Van, hogy több réteget is csinálok. A tetejét ízlés szerint lehet ízesíteni olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal, juhar sziruppal stb. Úgy szoktam szeletelni, mint egy tortát, persze mászik szét, de pont ez a jó benne.

Más gyümölccsel még nem próbáltam, de biztos finom lehet pl. eperrel, vagy barackkal.

Kalória bomba, de egyszer egy hónapban lehet bűnözni, nem?

2012. szept. 27. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
pulyka beigli
2012. szept. 27. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

ki az beteg, aki lepontoz?

örömöd leled benne?

2012. szept. 27. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
Jó kis receptek ezek!
2012. szept. 29. 23:34
 18/18 Honorare válasza:
Van... de titkos! :)
2012. okt. 26. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!