Van olyan recept amit a magadénak tartasz?
Egy átalakított sült rizs recept, főleg,ha kevés a hús itthon.
Kevés zsíron egy fej vöröshagymát megdinsztelek, rádobok 30 dk, csíkokra vágott lapockát, vagy combot. Sózom, borsozom és puhára párolom-sütöm.
Közben 3 bögre rizst megfőzök. Sóval,majorannával, bazsalikommal fűszerezem.
Amíg főnek , keverek majonézt, majd tartármártást csinálok belőle.
Ha a hús és a rizs is kész, akkor a húst kiveszem az edényből,ha kell, még teszek hozzá egy pici zsírt, és beleöntök 10 felvert tojást, melybe apróra vágott fokhagymát is teszek. Ha egy picit sült a tojás, akkor félrehúzom, belekeverem a húst és a rizst, majd addig főzöm-keverem, amíg a tojás is megszilárdul. Tartármártással nagyon finom, laktató étel.
De van, amikor tartár helyett sajtmártást adok hozzá.
Töltött gomba: kiadós kaja, ahogy én szeretem a legjobban:
Apró kockákra vágott krumplit serpenyőben megpirítok, amikor már puha, ráteszem a vékonyra szelt gombát, fűszerezem, és leöntöm egy kis fehérborral majd letakarom. Közben megpirítok darált húst, paradicsompürét adok hozzá, kevés vizet, majd fűszerezem (só, bors, zöldfűszerek, chilli). Leveszem a gombás krumpliról a fedőt, hagyom elpráologni a nedvességet és az alkoholt, és pirítok rajta egy kicsit. Ha kész, hozzákeverem a paradicsomos húshoz. Közben egy tepsi aljába rakok pár nagy fej gombát fejjel lefelé, megtisztítva, sózom, borsozom, pár csepp olajat teszek rájuk, és berakom a sütőbe nagyjából 10 percre. Amikor megvan, a gombákra öntöm a húst, reszelek rá sajtot, és sütőben összesütöm. Hozzá rizst vagy pennét tálalok.
Sangriás-szilvás palacsinta:
A szilvát (befőttet vagy frisset) beleteszem egy lábasba, felöntöm Sangria-val, teszek hozzá cukrot ízlés szerint, és addig főzöm, amíg a szilva jó puha nem lesz. A Sangria és a cukor a főzés közben jó szirupos lesz.
Közben a palacsintákat hagyományos módon elkészítem.
Lefektetek egy palacsinta szeletet tányérra, erre jön a szilvás cucc, erre palacsinta, erre szilvás cucc, és még egy palacsinta a tetejére. Van, hogy több réteget is csinálok. A tetejét ízlés szerint lehet ízesíteni olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal, juhar sziruppal stb. Úgy szoktam szeletelni, mint egy tortát, persze mászik szét, de pont ez a jó benne.
Más gyümölccsel még nem próbáltam, de biztos finom lehet pl. eperrel, vagy barackkal.
Kalória bomba, de egyszer egy hónapban lehet bűnözni, nem?
ki az beteg, aki lepontoz?
örömöd leled benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!