Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kecske húsból szeretnék...

Kecske húsból szeretnék kolbászt készíteni. Mivel bak kecskéből lenne, ki kell-e herélni előtte, hogy ne legyen rossz szaga a húsnak? Van öreg illetve fiatal is. Ha ki kell herélni mennyi idővel előtte?

Figyelt kérdés
2012. okt. 31. 19:40
 1/2 doboszoli ***** válasza:

Mindenképpen ivartalanítani kell, hogy fel tudd használni a húst. A bakkecske különösen átható szagú tud lenni.

Kecskével nincs tapasztalatom, de kan disznónál minimum 3 hónap szükséges, hogy kitisztuljon a nemi hormonoktól, szerintem a kecskénél is legalább ennyi, vagy több.

A fiatal, (ha még nincs bakkecske szaga, tehát nem ivarérett), a vágás után azonnal zsigerelve felhasználható.

2012. nov. 1. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
heréld ki magadat, féreg
2018. febr. 23. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!