Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a titka a jó szódának?

Sztrapacska kérdése:

Mi a titka a jó szódának?

Figyelt kérdés
Kétliteres palackunk van, 2 patron belemegy, de igazán szénsavassá csak másnapra válik.

#ital #fröccs #szóda #szódavíz #szódakészítés
2012. nov. 3. 11:22
 1/3 kalmj ***** válasza:
Hogyhogy másnap lesz szénsavas?
2012. nov. 3. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Ha este csinálok egyet és iszom is belőle, alig-alig szénsavas, reggelre viszont egészen jó. Szóval félre kell tennem legalább egy-két órára, hogy jó legyen.
2012. nov. 4. 00:09
 3/3 kalmj ***** válasza:
Teljesen kiakasztott ez a kérdés. A szódáról azt tanítják, hogy minnél hidegeb és nagyob nyomású, annál több buborék van benne. Lehet, hogy hűtőben tárolod? Másik, hogy valószínüleg nem járja át olyan jól a szédioxid, mint egy szódagépben. Később pár óra alatt lehet, hogy elnyeletődik. Ha jól felrázod a szódát, akkor ez a folyamat biztos felgyorsul.
2012. nov. 4. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!