Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fagyasztóból elővett csont...

Fagyasztóból elővett csont (levesnek) a rajta levő hús helyenként meg van barnulva, ez azt jelenti h megromlott?

Figyelt kérdés
este vettem elő a fagyóból h reggelre kiolvadjon és nagyon gyanúsan néz ki.rántott húsnak való felszeletelt húson is fehér kör alakú foltokat találtam de áztatás után eltűntek de a hús barnás.
2012. dec. 7. 08:51
 1/8 anonim ***** válasza:

lehet, hogy a boltban egyszer már felolvasztott fagyasztott hús volt mielőtt te lefagyasztottad?

szaga milyen ... bár ilyen előzmények után én nem szívesen ennék belőle

2012. dec. 7. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
saját termék. a sertés feldolgozása után azonnal fagyasztóba került
2012. dec. 7. 09:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Látatlanban nehéz bármit is felelősséggel mondani.


Személy szerint 6 hónál tovább még a fagyóban sem tartanék nyers húst, bár sokan akár egy évig is tartják.

Tehát tudni kellene, hogy mióta áll ott és hány fokra hűtött a fagyasztó.

Másrészt, ha úgy lett betéve disznóölés után, hogy a hús eredeti u.n. "test-melege" sem tudott kihűlni belőle, akkor is megkérdőjelezném.


Szóval tedd fel főni, és ha az illata is gyanús, akkor még mindig kidobhatod!

2012. dec. 7. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
idén lett eltéve januárban azt hiszem. a fagyasztó átlagban -18 fokon van
2012. dec. 7. 10:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez azért már közel egy év.

Ahogy írtam, én vigyázok rá, hogy 6 hónapnál tovább ne tartsak benne húsárut.

Nem tudom, mit tennék a helyedben, nem látom milyen.

2012. dec. 7. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a kiolvasztott csont szaga normális - nem avas, akkor nyugodtan megfözheted. A barnás részek a húsban lévö vér miatt voltak, ami a csont környéken könnyebben lerakódik.


Mellesleg a sertéshúsnál az ajánlott fagyasztási idö nem azért ennyi, mert elkezdene romlani, hanem mert a benne lévö zsir könnyen avasodni kezdhez.

2012. dec. 7. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
dobd ki, így jártál. Inkább mint hogy megbetegedjél.
2012. dec. 7. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 doboszoli ***** válasza:

Januári csontos hús..

Beteg nem leszel tőle, ha nem volt kiengedve, de hogy avas a csont mentén, az tuti.

Ráadásul a házi vágásnál, (mivel nem függesztve szúrják a disznót) a kivéreztetés sem tökéletes.

Summázva: én nem tudnék jóízűen enni belőle.

2012. dec. 7. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!