Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nálatok is fura a tej?

Betlindis kérdése:

Nálatok is fura a tej?

Figyelt kérdés
Azt már régen észrevettem, hogy a tartós tej felbontva hűtőben akár hetekig eláll, és utána is fel lehet forralni, de újabban egészen érdekes jelenséget tapasztalok. Régen a tej vagy felforrt, vagy összement, most viszont egyik sem... Piacon vett termelői tejjel és boltban vett dobozos friss tejjel (nem szlovák!) fordult elő, hogy forraltam, forraltam, és buborékok jöttek fel a tetejére sokáig, az alja meg teljesen leégett, de se fel nem forrt, tehát nem emelkedett meg, se össze nem futott. Tudom, hogy a villanytűzhelyen hajlamos leégni az alja, de régen akkor is tudtam rajta tejet forralni, ne írjátok, hogy az a baj, tönkre sem ment a tűzhely, mindent azon főzök. Előfordult már hasonló fura eset nálatok is? Budapesten tudtok valahol megbízható termelői tejről?

2013. márc. 19. 15:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem biza tegnap reggel is kifutott a bolti tej.
2013. márc. 19. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
akkor lehet, hogy csak én vagyok ilyen peches...
2013. márc. 19. 16:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Bolti tejet nem szoktam forralni. Termelőit igen. Necces procedúra, kicsit mindig lekapja az alját, vagy ha nem akkor ott ülök fölötte egy órát. Habos lesz a teteje mindig, de csak kicsit, gondolom mert sokat keverem.
2013. márc. 19. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem már magával az ízével/szagával is gond van.. Pedig régen annyira imádtam. :\
2013. márc. 19. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
A bolti tej az már csak víz, meg tejpor..
2013. márc. 19. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi házi tejet iszunk,fütyülős tejforralóban forraljuk. A pudingokat, krémeket is ebben a dupla falú edényben készítjük, ebben soha nem ég le és nem fut ki.
2013. márc. 19. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:

Kedves pillecukor!

Aztán a tejpor miből készül hozzá? Lucernából?

A tejet leporítani, majd visszahígítani, egyenlő lenne a tejipar öngyilkosságával.

Valaki írta a fütyülős tejforralót. Szenzációs találmány, jó szívvel ajánlom.

Felénk piacon 160 forintért lehet kapni termelői tejet, olyan 4% feletti zsírtartalmút. Miután ismerem a termelőt(volt kolléga), meg a telepet is (zárt rendszerben fejnek, nem sajtárra, így a tej az istálló levegőjével nem érintkezik, ergo nincs istállószaga) bátran vásárolom, és fogyasztjuk.

2013. márc. 20. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ősrégi trükk; a fazék, vagy lábas alját öblítsd ki vízzel, úgy öntsd a nedves felületre a tejet. Garantáltan nem kapja le.
2013. márc. 27. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!