Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hajdinát mihez ajánlanátok...

Hajdinát mihez ajánlanátok köretként? Vagy magában mivel ízesíthetném?

Figyelt kérdés
Eléggé erőteljes az íze, olaszos raguval (hagyma, répa, paradicsom, cukkíni ol. fűszerekkel) nem bírtam megenni.
2009. okt. 27. 20:15
 1/2 anonim ***** válasza:
70%
A hajdina nagyon egészséges, de elég iztelen élelmiszer. Kásának, köretnek főzik. Pörkölthöz adhatod köretnek és ez esetben elég, ha kicsit megsózod.
2009. okt. 27. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle hajdinát lehet kapni:

- barna (pörkölt)

- sárgás-zöld színű (hántolt nyers)


Utóbbiból lehet finom köretet készíteni. Lehet édesen és sósan is enni.


Sós köretnek mi így csináljuk:

1 cs. hajdina

2 cs. víz

1 mk kurkuma

1 tk koriander mag zúzva


A hajdina nyersen is fogyasztható, ez esetben be kell áztatni éjszakára, át kell öblíteni és pl. a következő képpen lehet ízesíteni:

- kakukkfű

- lila hagyma

- kis citrom lé + olaj


nagyon finom.



A hajdina nagyon értékes tápanyagokat tartalmaz:

[link]

2009. okt. 28. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!