Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A márvány vagy a kerámia...

A márvány vagy a kerámia bevonatú serpenyő a jobb?

Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 11:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
40%
Nem korszerű, de nekem a hagyományos vas vagy zománcozott serpenyő működik. Kerámiával nem tudok dolgozni. Drága darabot vettem, de nem szeretem. A felülete elég rövid idő alatt tönkrement. Márványt még nem próbáltam, de szerintem ugyanúgy csak marketingfogás, mint az összes többi. Vegyél olyant, amire nincs is szükséget. - ez a kapitalizmus lényege.
2013. dec. 4. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
32%
Márvány bevonatú serpenyö NEM LÉTEZIK!!!!
2013. dec. 4. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

Akkor mi az, amit márványként hirdetnek? Vagy az egész márvány? Mindenesetre a kettő közötti minőségbeli különbség érdekel.


Egyébként nálunk is hamar el lett doba az első kerámia serpenyő, de nálunk a teflon is ugyanolyan gyorsan tönkrement, csak az mivel fekete, nem látszik rajta.

2013. dec. 4. 15:20
 4/15 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, mit hirdetnek márványként, de mivel az egy közet, ezért nem lehet belöle bevonatot készíteni, másrészt a márvány nem höálló - szétporlad a melegtöl, és nem saválló - a savak (akár citromlé, mustár, bor) is oldják, és akkor mész kerülne az ételbe.
2013. dec. 4. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az információt, ezt nem tudtam. :)

Itt van 1-2 márvány serpenyő:


[link]


[link]

2013. dec. 4. 15:26
 6/15 doboszoli ***** válasza:
87%

"ne higgy a barátnak, hű szeretőnek" (Ajtai Andor)...

Különösen ne higgy a reklámoknak))

2013. dec. 4. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim válasza:
100%
A 3 ezer forintos kerámiaserpenyő nálunk is hamar a kukában landolt. A 13 ezer forintos kerámiaserpenyő használata mellett pedig a többi serpenyő landolt a kukában. Semmi sem ragad le benne, és minden hús pihe-puhára sül. A márványost még nem próbáltam, de annyi biztos, hogy az előttem szóló marhaságot nem kell komolyan venni. A karbonát kőzetek kifejezetten ellenállóak a hő- és kémhatásokkal szemben, és természetesen nem a természetben fellelhető szemcsés márványtömbökből faragják ki :D.
2014. febr. 3. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim válasza:
100%
Kb.2hete vettem egy Berlinger Haus márvány bevonatú edénykészletet.A tapasztalataim nagyon jól,hamar,egyenletesen melegszik fel az edény,ici-pici zsiradékot használok,és mivel tartja a hőt az edény fala is,nagyon hamar elkészül az étel.Tényleg nem ég le benne semmi,ami nem azt jelenti,hogy magát az ételt nem lehet megégetni ....tapasztalat:-)Viszont így vakargatás,súrolás nélkül simán el lehet mosni langyos kevés mosószeres vízzel,szivaccsal!Amit hátránynak tartok,hogy nem én állítom össze az edényeket,mert készletek vannak...
2018. jan. 18. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
…írod ezt egy 4 éves kérdéshez
2018. jan. 18. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim válasza:
100%
Igen!Mivel nálam most vált esedékessé a teljes edénygarnitúra csere,és kimondottan kerestem a márvány bevonatúakról véleményt.Nem találtam,csak a kerámiákról!!!!!Gondolom még nem elterjedt,így lehet az én tapasztalatom most már segítség lesz....remélem érthető.
2018. jan. 20. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!