Valaki használt már Lucullus befőtt tartósítót? Jó? Nem romlik meg tőle a befőtt?
Figyelt kérdés
2014. jún. 12. 13:08
1/2 lizzy28 válasza:
nekem bevált, semmi gond nem volt a befőttel amit elraktam :)
2/2 A kérdező kommentje:
De így ügye nem kell dunsztolni?
2014. jún. 12. 22:33
Kapcsolódó kérdések:
Ha két fólia közé teszem a befőtteknél a tartósítószert, az tényleg jól tartósít?
Évek óta teszek el mindenféle befőttet és lekvárt. De a szokásos eljárással: cukorral főzöm és késhegynyi tartósító a tetejére, majd száraz dunszt. Mivel idén megszületett a kislányom, szeretnék kimondottan neki eltenni befőttet cukor és bele tett tartósítószer nélkül....
A paradicsomos húsgombócot eltudom rakni házilag befőttnek?
Üvegben, mint pl. a lecsót....
Japánbirsből lehet-e valamit készíteni? Kompót pl? Vagy más? És ehető lesz-e?
Van egy csomó, az illatuk nagyon kellemes, de elképzelésem sincs, mit kell csinálni velük, olyan kemények. Anyám tavaly próbálta befőzni, de nem sikerült neki. Hátha valaki próbálta már.
A nátrium-benzoátot használhatom ugyanúgy, mint a szalicilt?
Eddig mindenhez szalicilt használtam, de az elfogyott. Már a kisboltokba sincs eldugva a polcok mélyén. De van itthon na-benzoát, csak nem tudom, hogy jó e, ha ugyanúgy használom.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!