Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az igazság a kovászkészítés...

Mi az igazság a kovászkészítéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Rozskovászt szeretnék nevelni fehér rozslisztből. Több receptet is olvastam. Az egyik verzió szerint 3 napig mindennap adni kell hozzá egységnyi lisztet és egységnyi vizet, majd a 4. naptól kezdve úgy kell etetni, hogy leöntöm a kovász 3/4-ét, és a maradékot etetem meg egységnyi liszttel és egységnyi vízzel. Ezt kb. a kovász 14 napos koráig kell csinálni, utána hűtőben kell tárolni és kb. hetente etetni. A másik verzió szerint pedig úgy kell, hogy naponta etetem (leöntés nélkül) egységnyi vízzel és egységnyi liszttel mondjuk a kovász 5 napos koráig. Elcileg ilyenkor már alkalmas a kenyérsütésre. Egy harmadik verziót is találtam. Eszerint az első nap összekeverek egységnyi lisztet egységnyi vízzel, ezt hagyom 2-3 napig érni, majd megint teszek hozzá lisztet és vizet, ismét hagyom 2-3 napig érni, majd ez a folyamat mégegyszer, és elvileg kész a kenyérsütésre alkalmas kovász. Már nem tudom, melyik az igazi. Nektek van esetleg bevált rozskovász receptetek? És abból rozskenyér recept? (Csak rozslisztet szeretnék használni, abból is a fehéret.) Kérlek segítsetek.
2014. júl. 27. 17:59
 1/2 anonim válasza:

Szia! Én is nemrég kezdtem, ez alapján, ajánlom nagyon neked is, és recepteket is találsz itt:

[link]

2014. aug. 3. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

De ez is nagyon jó leírás:

[link]

2014. aug. 3. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!