Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti az zacskós rizst hogyan...

Ti az zacskós rizst hogyan csináljátok meg?

Figyelt kérdés
Eddig akárhányszor csináltam valami borzalmas műanyag ìze lett. Valami ötlet? :/

2015. júl. 22. 08:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Felforralom a vizet és forrástól számítva bő negyed óra (ez a fehérre vonatkozik) és akkor szép pergős lesz. Nekem is volt már, ami durván műanyag szagú volt (Sparos), de pl a Tesco Value az egyik kedvencem, pedig elvileg alacsony kategóriájú, na meg a coopos. Napi szinten eszek és mindig így csinálom. :D
2015. júl. 22. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Miután megfőztem, hagyom kicsit állni a fedő alat, utána villával szétválasztom a szemeket, majd olajon csíkokra vágott hagymát dinsztelek, megszórom curry porral és elkeverem benne a rizst, megsórom jó sok zöldpetrezselyemmel, van amikor vékonyra szelt sárgarépát és kockára vágott szines kaliforniai paprikát is dinsztelek a hagymával, de szoktam curry nélkül, zöldborsóval, kukoricával is csinálni, ilyenkor őrölt bors és petrezselyem megy rá. Ha ízesíted, akkor nincs műanyag íze.
2015. júl. 22. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi sóval felforralom a vizet. A forrásban lévő vízbe teszem, onnan kb. 10-12 perc (figyelni kell az állagát).


Nekem jó szokott lenni.

2015. júl. 22. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Eloszor is: jo minosegu rizst hasznalj! Uncle Ben's hosszuszemu rizs szerintem a legjobb.

Masodik, hogy bo vizben kell fozni.

10 perc a fozesi ido ... utana kiakasztod valahova es hagyod kicsopogni a zacskoban maradt vizet es kesz is.


Persze tovabb is mehetsz, valoban ha egy pici olajon piritasz egy keves kockara vagott hagymat, majd ebbe beleteszed az elkeszult rizst, dobsz ra vagott petrezselymet, talan keversz bele egy keves zoldborsot/kukoricat/bebirepat (akarmit). Konzervzoldsegeknel csak egy a lenyeg, hogy ne csak leszurjuk, hanem mossuk is le rola a konzerv levet.

2015. júl. 22. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom te milyen rizst szoktál venni, de nekem még soha nem volt egyiknek sem műanyag íze, pedig nem drágát veszek. Nekem is a teszkós a kedvencem, és a Lidl-s, tökéletesek, de vettem már Penny-s, Aldis rizst is, semmi baj nem volt velük. Megfőzöm ahogy a dobozra van írva, és kicsit 2-3 perccel rövidebb ideig, mert nem szeretem ha ragacsos, kiveszem a vízből, majd jól lecsepegtetem, azután ízesítem. Pici ételízesítővel összekeverem, petrezselyem zöldjével. Ezt mindig így szoktam, aztán ha van otthon hozzávaló akkor szoktam még hozzákeverni hagymán dinsztelt zöldborsót, vagy gombát, kukoricát, vagy mexikói zöldséget, vagy bármilyen zöldségfélét. Ha kínait készítek, akkor a rizshez rántottát keverek, mert a kínai büfék is így szokták. :)
2015. júl. 22. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!