Kötelező egy étteremben borravalót adni?
Vannak olyan helyek, ahol a számla eleve tartalmazza a borravalót. Ez általában 10%. Szervízdíjként tűntetik fel.
Nem kötelező. Ezzel minősíted, értékeled a pincér munkáját. Ha nem kap, a lelkiismeretesebb felszolgáló arra következtet, unszimpatikus volt a vendégnek, vagy valamit elrontott. A tányértaxi szintű pincér pedig simán anyáz majd a söntésben.
A jó borravaló 10%, ez az ami illik, amennyiben a felszolgáló kifogástalan munkát végzett ( akkor is, ha mondjuk romlott kaját vitt ki, de azt a helyzetet udvariasan, higgadtan, és korrekten kezelte ) kedves volt.
Viszont mondjuk egy 13990 forintos számlánál a 10 forintost várni a pincértől egyenesen bunkóság, mindenképpen kerekítsünk.
Egyébként a hely is válogatja, egy sarki kocsmában, ahol egy idős bácsi a sör mellé kiviszi a zsíros kenyeret, ott mondjuk ő sem várja majd el a "normális" jattot.
Nem kötelező, csak ajánlott!
Vagy máskor ne menj a közelükbe se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!