Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti mit mondotok? A nyúl...

Ti mit mondotok? A nyúl kolbász milyen lehet? Szeretnék nyúl kolbászt készíteni de nem tudom milyen ízű

Figyelt kérdés

2016. aug. 25. 07:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlitani fog a disznókolbászra. Már csak azért is mert sok szalonna kell a sovány nyúl húshoz.
2016. aug. 25. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyúl ízű.

Szerintem túl sovány ilyesmihez, kár lenne érte.

2016. aug. 25. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Én lóhússal keverném, hogy ne legyen annyira száraz.

Az íze is inkább ahhoz hasonlít. Hisz az is édeskés.

Önmagába olyan lenne mintha csirkemellből akarnád.


De mennyibe fog kerülni, kiszámoltad? Érdemes?

3 rongy a nyúlcomb kilója csontosan.

a többi részén meg szinte nincs is hús, ráadásul szerintem nem létezik nyúlhús szeparáló gép.


Bélszínkolbászt nem akarsz csinálni?

2016. aug. 25. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
65%

1. Szerintem is túlságosan sovány-hús, tehát valami zsírosabb húst, vagy szalonnát kellene hozzá gyúrni

2. Én is úgy emlékszem, hogy kissé édeskés húsa van, szóval biztos, hogy erősebben kellene fűszerezni, mint pl. a sertéshúsból készített kolbászt


Ha rám lenne bízva:

- az egészet összedarabolva, egy jó adag pörköltet főznék belőle, vagy

- a combját egyben megsütve: fokhagymával tűzdelve, füstölt szalonnával beborítva...

- vagy egyben nyársra húzva, és mint az ökröt sütni, jó kis piknik jönne össze haverokkal, rokonokkal + demizson vörös-borral...

2016. aug. 25. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A lóhús még szárazabb a nyúlhúsnál, azzal nem érdemes keverni, meg úgy sem kapnál.

Gondolom házinyúlból készítenéd, ami azért nem annyira száraz, de mindenképpen kellene hozzá egy kis zsiradék. Sertés zsírszalonna, vagy liba/kacsaháj, és gazdagabban is kell fűszerezni, mint egy sima sertéskolbászt.

nem fogod kiérezni, hogy ez most nyúlhúsból van, mert a hozzáadott zsiradék fajtája/íze, és a fűszerek megváltoztatják a natúr nyúl ízét.

Nem olyan lesz, mint egy rozmaringos nyúlgerinc, vagy egy nyúlpaprikás, rántottnyúl, de az ízesítés rajtad múlik.

2016. aug. 25. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Saját nyúl ból lenne
2016. aug. 25. 20:38

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!