Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Konyhakerti növényekre mennyir...

Konyhakerti növényekre mennyire lehet kereslet?

Figyelt kérdés
2016. nov. 16. 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz konyhakerti növények alatt? Mert gyakorlatilag minden ehetö növényt oda lehet számolni - és akkor meg a kérdésednek nincs értelme
2016. nov. 16. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Fűszernövények
2016. nov. 16. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:
57%
Konyhakerti növényekre, mint például a bab, borsó, paradicsom, paprika, tök, karfiol, répa, karalábé, satöbbi, elég nagy a kereslet. Hetente kétszer, háromszor biztos fogyaszt a magyar populáció ilyesmit, a csecsemőktől az aggastyánokig.
2016. nov. 16. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
49%

Fűszernövényekre kb 0. A magyar háziasszonyok nagyrésze borzasztóan főz, a só-bors-pirospaprika szentháromságon kívül semmit nem használnak kivéve talán a köményt, fokhagymát, babérlevelet de ennyiben ki is merül.


A fiatalabb korosztály körében más a helyzet, a mai huszon, harmincévesek már használnak szélesebb körben zöldfűszereket is. A kereslet szerintem viszonylag kicsi sajnos, és ráadásul minden tescoban vagy sparban kaphatóak az alapvető növények.

2016. nov. 16. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
91%

#4-es, csak úgy mondom. Idős háziasszony vagyok, nálam alap a zöldfűszer, például petrezselyem, bazsalikom mindig van cserépben az erkélyemen, ezen kívül használok majoránnát, oreganót, kakukkfüvet, borsikafüvet, rozmaringot, tárkonyt, vagy frisset a piacról, vagy szárítottat, de a konyhámban rengeteg fűszer megtalálható, boróka bogyó, sáfrányos szeklice, mustármag, kömény, édes kömény, az egzotikusak közül a gyömbér, kurkuma, szerecsendió, és virág, görög széna, koriander, szekfűbors, római kömény, csillagánizs, barna mustármag, meg olyan fűszerkeverékek, mint a garam masala, a curry, meg a kínai ötfűszer. Ráadásul bátran használom is ezeket. Egy sima, mezei húslevesbe is legalább tízféle fűszert teszek, salátára 4-5 félét. Pörköltbe, halászlébe természetesen a pirosparikán kívül semmit, hacsak a jófajta vörösbor nem számít annak.

Nem érdemes általánosítani.

2016. nov. 16. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!